Epoksi Poliüretan Uygulama ve Satış, Konularında. Epoksi Astar, Ara Kat, Son Kat Seçimlerinde Malzemeyi Nasıl Uygulayacağınız Konusunda Benimle Görüşebilirsiniz. DANIŞMA ÜCRETİ TALEP ETMİYORUM. Epoksi Poliüretan Satışları Ve Uygulamaları Konusunda Malzeme Konusunda Her Zaman Arayabilir Bilgi Edinebilirsiniz. Epoksi Yada Poliüretan zemin etüdü kesinlikle ücretsizdir.

Epoksi Poliüretan Uygulama Satış Ve Ücretsiz Danışmanlık Hizmetlerim mevcuttur.



Saygılarımla

Epoksi Poliüretan Sistemleri Uzmanı

Emrah

İrtibat Tel: 0530 907 88 75


30 Haziran 2011 Perşembe

KLORLU SOLVENTLER

 Trikloroetilen : Formülü C2HCl3 olan klorlu etilen türevi bir organik bileşik. Oda sıcaklığında renksiz bir sıvıdır. Normal şartlarda yanıcı değildir. Zehirliliği azdır. Kuru temizlemede, metal malzemenin yağını gidermede kullanılır. İyi bir çözücü olduğundan kahve ve çaydan kafein, pamuk ve yünden yağ ve mumların ekstraksiyonunda kullanılır.


Perkloroetilen : kuru temizlemede kullanılan ana maddenin ismi. petrol türevidir. toksiktir. doğrudan solunması halinde zehirler.

Metilen Klorit : CH2CL2 Döküm metal sanayi, tekstil, ilaç, yapıştırıcı, poliüretan taban, ayakkabı boyası. Ayakkabı boyası üretiminde. Boyahanelerde ve iplik boyamada ağartıcı olarak. Sünger imalatında. Solvent bazlı yapıştırıcı üretiminde hammaddenin kolay çözülmesini sağlar.
 
KLORLU SOLVENTLER VE KULLANIMI

Trikloretilen

  • Temizlik amacıyla kullanılır


  •  Perkloretilen

  • Kuru temizleme, halı temizleme gibi alanlarda temizlik amacıyla kullanılır.


  •  Metilen Klorid

  • Kauçuk, metal ve tekstil sanayilerinde;

  • İlaç endüstrisinde şişe yıkamada temizleyici ajan olarak;

  • Aerosol uygulamalarında solvent buhar bastırmada;

  • Genel temizlik solventi olarak kullanılır.


  • SODYUM ASİT PİROFOSFAT

    Görünümü                      : Beyaz, kristalimsi yapıda toz veya granüller                                                     
    Kimyasal Adı                 : E450, Disodyum dihidrojen difosfat, disodyum dihidrojen pirofosfat, acidsodium pirofosfat
    Kimyasal Formülü          : Na2H2P2O7
    Özellikleri                   : Higroskopiktir ve suda çözünür.


    Kullanım Alanları          :
    1. Gıdada fermentasyonu önleyerek raf ömrünü uzatır. Konserve ürünlerde kullanılır.

    Glutomat nedir? nerelerde kullanılır;

    Glx veya Z glutamik asit veya glutamini simgeler. Glutamik asit, proteinleri oluşturan 20 amino asitten biridir. İnsan vücudundaki esansiyel amino asitlerin arasında yer almaz. Molekül formülü C5H9NO4'tür ve molekül ağırlığı 147.13 g/mol’dür. Sistematik adı (2S)-2-aminopentanedioik asittir. Kodonları GAA ve GAG şeklindedir.




    Glutamik asidin karboksilat anyonu glutamat olarak bilinir. pKa’ sı 4.1’dir ve bu fizyolojik pH’ta baskındır.




    Fonksiyonları ve Kullanım Alanları:


    Glutamat, hücre metabolizmasında anahtar moleküldür. İnsan vücudunda, besinsel proteinler sindirilerek amino asitlere parçalanırlar. Bu aminoasitler de, vücutta, diğer fonksiyonel rollerde metabolik bir yakıt gibi çalışırlar. Amino asit indirgenmesinde anahtar proses transaminasyondur. Transaminasyon esnasında, amino asitin amino grubu, transaminazla katalize olan alfa-ketoasite transfer olur. Tepkime şu şekilde gerçekleşir:




    R1-amino asit + R2-alfa-ketoasit ⇌ R1-alfa-ketoasit + R2-amino asit


    En yaygın alfa-ketoasit, sitrik asit döngüsünde ortaya çıkan alfa-ketoglutarattır. Alfa-ketoglutarat transaminasyonu sonucunda glutamat oluşur. Ortaya çıkan alfa-ketoasit genelde kullanışlıdır ve yakıt olarak kullanılabilir ya da daha sonraki metabolizma proseslerinde substrat olarak kullanılır. Bu proseslerden bazıları şöyledir:




    Alanin + alfa-ketoglutarat ⇌ pürivat + glutamat




    Aspartat + alfa-ketoglutarat ⇌ oksaloasetat + glutamat




    Pürivat ve oksaloasetat, hücre metabolizmalarının anahtar bileşenlerindendir ve substrat olarak veya glikoliz, glukonejeniz ve sitrik asit döngüsü gibi temel proseslerde ara ürün olarak görev yapar.




    Glutamat, fazla nitrojenin vücuttan atılmasında büyük rol oynar. Glutamat, suyla deaminasyon tepkimesi gerçekleştirir. Deaminasyon, glutamat dehidrojenazla katalizlenen oksidatif bir tepkimedir ve aşağıdaki gibidir:




    glutamat + su + NADP+ → alfa-ketoglutarat + NADPH + amonyak + H+




    Amonyak, kareciğerde sentezlenen üre olarak vücuttan atılır. Böylece, transaminasyon, nitrojenin amino gruptan çıkartılmasını sağlayan, ara ürün olarak glutamat oluşturan ve sonunda vücuttan üre şeklinde atılmasını sağlayan deaminasyonla bağlatılıdır.




    Serbest glutamik asit, soya sosu içeren bir çok gıdada mevcuttur. İnsanların hissedebildiği 5 temel tadı da içerir. Glutamik asit genelde gıda katkı maddesi olarak ve sodyum tuzlarının, monosodyum glutamatın (MSG) yapısında tat geliştirici olarak kullanılır.


    Besin Kaynakları:


    Tüm et ürünleri, kümes hayvanları ürünleri, balık, yumurta, süt ve süt ürünleri çok iyi birer glutamat kaynağıdırlar. Protein zengini bazı bitkisel ürünler de glutamat içerirler.


    Besinsel glutamatın %50'si bağırsak hücreleriyle metabolize edilirler.

    Komik Asit Nedir?

    Anorganik bir asit. Hakikî kromik asid H2CrO4 olup, sâdece krom trioksidin (CrO3) suda çözünmesiyle elde edilir. Kromid asidin anhidridi krom trioksit (CrO3) dir. Bu yüzden kromik asidi denilince akla CrO3 gelir. Burada krom (6+) değerliklidir.
    Kararlı olmayan bir bileşik olup, kendi kendine reaksiyona girerek di(bi) kromat asidi (H2Cr2O7) hâline dönüşür. Kromik asit anhidridi (CrO3) kırmızı pembe kristal olup spesifik gravitesi 2,67 ile 2,82 g/cm3 arasındadır. 197°C’de erir ve erimeden sonra yavaş yavaş bozunur. Havadan nem çeker. Su ve asetik asid, piridin ve eter gibi organik çözücülerde çok iyi çözünür. Ham CrO3 doymuş sülfat asidi ve doymuş sodyum bikromat karışımından çöktürülerek ayrılır. Bu çökelti kristallendirilerek veya eritilerek saflaştırılır.

    Kromik asit, kuvvetli bir asit olup, aynı zamanda kuvvetli bir oksidasyon vâsıtasıdır. Bitki ve hayvan hücrelerini oldukça tahrip edicidir. Şâyet indirgeme vasıtasıyla veya organik bileşikle temas ettirilirse ciddî bir patlama meydana gelebilir. Kromik asit, kimyâ sanâyiinde kromik asidin tuzu olan kromatların îmâlinde kullanılır. Kromik asidin çoğu krom kaplamada kullanmak için üretilir. Tıpta yakıcı olarak, oymacılık işlemlerinde, seramik sırı yapmakta, camları renklendirmede, metalleri temizlemede, mürekkep ve boya imâlinde ve kauçuk pigmenti olarak kullanılır.

    Kalsiyum klorür nedir? nerelerde kullanılır;

    Kalsiyum klorür nedir? nerelerde kullanılır
    Kalsiyum klorür tanımı - Kalsiyum klorür özellikleri - kullanıldığı yerler hakkında


    Kalsiyum klorür, oda sıcaklığında katı halde bulunan iyonik yapıdaki tuzlardan biridir. Direk olarak kireç taşından üretilebildiği gibi, Solvay yöntemi sonucunda yüksek miktarlarda yan ürün olarak da elde edilebilmektedir. Higroskopik yapısından ötürü, kapalı kaplarda saklanmalıdır.


    Türk Gıda Kodeksi’nin Gıda Maddelerinde Kullanılan Renklendiriciler ve Tatlandırıcılar Dışındaki Katkı Maddelerinin Saflık Kriterleri Tebliği (2002/28)’ne göre kalsiyum klorür için aşağıdaki tanımlama yapılmıştır:


    E 509 Kalsiyum Klorür


    Tanım:


    Kimyasal adı: Kalsiyum klorür

    Einecs: 233-140-8

    Kimyasal formülü: CaCl2 . nH20 (n=0, 2 veya 6 )

    Molekül ağırlığı: 110.99 (susuz), 147.02 (dihidrat ), 219.08 (hekzahidrat)

    Saflık: Susuz bazda içeriği %93.0'den az olmamalıdır.


    Tanımlama: Beyaz, kokusuz, higroskopik toz veya hava ile temas edince tozlanan kristaller.


    Belirleme:


    A. Kalsiyum ve klorür için pozitif testler:


    B. Çözünürlük: Susuz kalsiyum klorür: Suda ve etanolde serbestçe çözünür.


    Dihidrat: Suda serbestçe çözünür, etanolde çözünür.


    Hekzahidrat: Suda ve etanolde çok çözünür.


    Magnezyum ve alkali tuzları: Susuz bazda %5’den fazla olmamalıdır.


    Florür: 40 mg/kg’dan fazla olmamalıdır.


    Arsenik: 3 mg/kg’dan fazla olmamalıdır.


    Kurşun: 10 mg/kg’dan fazla olmamalıdır.


    Cıva: 1 mg/kg’dan fazla olmamalıdır




    Kimyasal Özellikleri:


    Kalsiyum klorür, çözelti içerisinde kalsiyum iyonu kaynağı olarak görev yapar ve kalsiyum bileşiklerinin çözünememesinden dolayı, çökelmeye sebep olur.


    3CaCl2+2K3PO4 (aq) →Ca3(PO4)2(s) + 6 KCl(aq)


    Sıvılaştırılmış CaCl2, kalsiyum metali elde edebilmek için elektrolize edilebilir.


    CaCl2(l) → Ca(s) + Cl2(g)




    Fonksiyon ve Özellikleri:


    Asitliği düzenlemek, meyve ve sebzelerde dayanıklılığı arttırmak, metalleri bağlar.


    Kullanımı:

    Avrupa Birliği'nde, kalsiyum klorürün, ayırıcı, sabitleyici ve koyulaştırıcı özelliklerinden dolayı, gıda katkı maddesi olarak kullanımına izin verilmiştir. E509 adıyla da bilinen kalsiyum klorür, Amerikan Gıda ve İlaç Kurumu'nca (FDA) kullanımı güvenli görülmektedir. Gıda katkı maddesi olarak kişi başına ortalama tüketimi 160-345 mg/gün olarak belirtilir.


    Kalsiyum klorür genelde elektrolit olarak kullanılmaktadır ve tuzludur; sporcu içecekleri ve diğer meşrubatlarda kalsiyum klorüre rastlamak mümkündür. Konserve ürünlerde, sebzelerin yapısını korumak; turşu ve benzeri ürünlerde gıdanın sodyum miktarını arttırmadan, tuzlu bir tat vermek amaçlı kullanılabilmektedir. Şekerleme ürünlerinde de kalsiyum klorür bulunabilmektedir.


    Peynir üretiminde, işlenmiş süte eklenerek, kalsiyum ve protein arasındaki doğal dengeyi korumak için, kalsiyum klorürden yararlanılabilmektedir. Ayrıca; eğer süt, peynir yapımı için zayıf kalitede ise, pıhtı yumuşak olur, bu da kazeinde ağır kayıplara ve yağ da kayıplara neden olmasının yanında, zayıf pıhtılaşmaya neden olur; sabit bir pıhtılaşma süresi ve yeterli sıkılıkta pıhtı elde etmek amacıyla kalsiyum klorür ilavesi yapılır. Kalsiyum klorür su ile karıştırıldığında, aktif hale gelerek, bulunduğu ortamı ısıtabilme (ekzotermik) özelliğine de sahiptir.


    Bira endüstrisinde, kalsiyum klorür, mineral eksikliğini gidermek için suya katılmaktadır, çünkü kalsiyum posa işlemi sırasındaki enzimatik reaksiyonlar, protein çökelmesi ve maya metabolizması için önemlidir. Ayrıca suyun sertliğini artırmaktadır. Klorür iyonları da, tadı şekerlendirerek güzelleştirirken, kalsiyum klorür yerine alçıtaşı eklenirse, sülfat iyonları, kuru, acı ve gevrek bir tada neden olmaktadır.


    Read more:
    http://www.anadolutayfasi.net/kimya/54585-kalsiyum-klorur-nedir-nerelerde-kullanilir.html#ixzz1Qlufldmo

    HİDROJEN PEROKSİT

    Hidrojen Peroksit çevre dostu bir kimyasaldır. Molekül formülünden de görüleceği üzere hidrojen ve oksijenden ibaret olup, kullanıldıktan sonra çevreye hiçbir zarar vermeksizin su ve oksijene dönüşmekte; yüksek oksijen içeriği sayesinde diğer oksitleyicilere göre çok daha yüksek performans sağlamaktadır.

    Hidrojen Peroksit yaygın olarak tekstil ve kağıt sanayinde ağartıcı, sağlık ve gıda sektöründe dezenfektan ve koruyucu, atık su arıtımında suya çözünmüş oksijen sağlamada ve sudaki organik – inorganik kirleticilerin giderilmesinde kullanılır. Ayrıca kimya sanayinde yaygın olarak oksitleyici olarak kullanılmaktadır.

    FOSFORİK ASİT H3PO4

    Ürün Adı:FOSFORİK ASİT
    Sinonim:Hydrogen phosphate; o-Phosphoric acid, Orthophosphoric acid
    Kimyasal İsmi:Phosphoric acid, orthophosphoric acid
    Kimyasal Formülü:H3PO4
    Formül ağırlığı:97.99
              Ortofosforik asit olarak da adlandırılan fosforik asit; fosfor, oksijen ve hidrojen atomlarından oluşmaktadır. Ticari olarak kalsiyum fosfat kaya parçalarının sülfürik asitle ısıtılmasıyla elde edilen fosforik asidin daha saf tipleri; 42 oC erime noktasına sahip olan kristal bir katı madde olup daha düşük konsantrasyon formlarında renksiz, şurup kıvamında bir sıvı halini almaktadır. Tribazik bir asit olan fosforik asitten, hidrojen iyonlarının biri, ikisi veya tüm üçünün diğer pozitif iyonlarla yer değiştirmesiyle ortofosfat tuzlar meydana gelmektedir. Bu tuzlar; gübre, elektrokimyasal parlatma ve şekillendirme, metal temizlemesi gibi amaçlarla kullanılmaktadır.                Fosforik asit ve tuzları (sodyum, potasyum, kalsiyum) asitliği düzenleyici olan tek organik asit grubu olup, bu amaçla kullanılan asitler içinde en düşük maliyetli, en düşük pH’ı veren ve en kuvvetli etkiyi göstereni olarak bilinmektedir. Gıda sanayiinde en çok kullanılan asitlik düzenleyiciler arasında ikinci sırayı alan fosforik asit; bu dereceyi kolalı içeceklerde kullanılmasına borçludur. Fosforik asitin sahip olduğu sert ve keskin tat, kolalı içeceklere özgü aromayı oluşturmaktadır.            Fosforik asidin başlıca kullanım alanları; şunlar sayılabilmektedir. 
    ·         Kola gibi yumuşak içeceklerin asitlendirilmesi,
    ·         Cottage proses peynirin, katı yağın ve shorteninglerin üretilmesi,
    ·         İmitasyon jölelerin üretilmesinde pH kontrolü,
    ·         Maya üretiminde besiyeri bileşeni,
    ·         Seçili işlenmiş gıda ürünlerinde bakteri gelişiminin kontrolü,
    ·         Kireçleme sonrası şeker özsularının berraklaştırılmasında çökeltici ajan
    ·         Fosfat  tuzlarının üretilmesi. 
             

    Fosforik asit tuzlarının, gıda endüstrisinde diğer birçok kullanım alanı daha bulunmaktadır. Kabartma tozlarında tamponlayıcı ve asitliği düzenleyici madde olarak görev yaparken, proses peynirlerde eritme tuzları olarak uygulama alanı bulmaktadır. Bunların dışında fosforik asit gıdalarda su bağlama ve antimikrobiyal amaçlarla da kullanılmaktadır

    ELEMENTLERİN KULLANIM ALANLARI

    ELEMENTLERİN KULLANIM ALANLARI
    (Elementler, atom numaralarına göre sıralanmıştır)


    1. Hidrojen (H):
    Ticari gübrelere azot bağlanmasında, katı ve sıvı yağların doyurulma işleminde (hidrojenasyon), metanol, amonyak ve hidroklorik asit gibi bileşiklerin eldesinde kullanılır. Kaynak yapımında, hidrojen balonlarını şişirmede ve petrolün işlenmesinde kullanılmasının yanında, şimdilik daha çok roketlerde olmak üzere yakıt olarak da kullanılır. "Hidrojen Yakıt Gözeleri", hidrojen gazından elektrik enerjisi eldesi için geliştirilmekte olan bir teknolojidir. Çevre dostu hidrojen, doğal gaz ve benzine alternatif olarak kabul edilmesinin yanında, kimyasal işlemlerde, metalürjide ve rafinerilerde de kullanılabilecek niteliktedir. Döteryum ve trityum izotopları da, nükleer fisyon ve füzyon işlemlerinde kullanılmaktadır.

    2. Helyum (He):
    Zeplin ve balon gibi hava taşıtlarını şişirmede kullanımıyla bilinen helyum gazı; kaynakçılıkta, germanyum ve silisyum kristallerinin yapımında, titanyum ve zirkonyum eldesinde, süpersonik rüzgar tünellerinde ve derin dalış tüplerinde de kullanılır. Ayrıca, düşük sıcaklık araştırmalarında ve nükleer enerji santrallerinde "soğutucu" olarak da önemlidir. Tüm elementler arasında, en düşük erime ve kaynama sıcaklıkları helyuma aittir. Makro ölçüde bile atomik özelliklerini göstermesi nedeniyle "kuantum sıvısı" olarak da adlandırılan ve ısı iletkenliği olağanüstü derecede yüksek olan sıvı helyum, manyetik rezonans görüntülemede (MRI) ve kanser teşhisi için MRE'de de kullanılır. Yakın zamanda, sıvı roket yakıtı sıkıştırmada da helyumdan faydalanılmaya başlandı.

    3. Lityum (Li):
    Seramik ve cam yapımında, pil üretiminde, yağlayıcı ve alaşım sertleştirici maddelerin bileşiminde, A vitamini sentezinde, nükleer santrallerde soğutucu görevinde ve roketlerde itici kuvvet sağlamada kullanılır. Katı elementler içinde en yüksek özgül ısı kapasitesine sahip olması nedeniyle, ısı iletiminde kullanılan sıvıların bileşiminde yer alır. Ancak, su ya da asit gibi çözücülerle karşılaştığında yüksek bir patlama ya da parlama özelliğine sahip olması ve özellikle sinir sistemi için zehirli etki göstermesi nedeniyle, dikkatli kullanılması gerekir. Bazı lityum bileşikleri, beyin rahatsızlıkları ve psikolojik hastalıkların tedavisinde kullanılan ilaçların içeriğinde yer alır.

    4. Berilyum (Be):
    Yüksek oranda ısı emebilme özelliği nedeniyle, hava ve uzay taşıtlarında, iletişim uydularında, nükleer santrallerde ve füze yapımında kullanılır. Ayrıca, hafif metal alaşımlarında, X-ışını tüplerinin pencerelerinde ve saat zembereklerinin yapımında da kullanılır. Yüksek bir erime noktasına sahip olması, hafifliği ve çelikten çok daha esnek bir metal olması nedeniyle, bilgisayar parçaları yapımında, jiroskoplarda ve inşaat sektöründe sık tercih edilen bir elementtir. Berilyumun bakır alaşımı da, kaynak yapımında, elektrik bağlantılarında ve elektrotlarda kullanılır. Zümrüt ve akuamarin, berilyumun değerli kristal formlarıdır. Berilyum ve tozları, zehirli olmalarının yanında, özellikle akciğerlerde kansere yol açabilmektedirler.

    5. Bor (B):
    Amorf bor, ayırt edici yeşil rengi için pirotekni (fişekçilik) alanında ve ateşleyici olarak roketlerde kullanılır. Tenis raketlerinin, nükleer santrallerde kullanılan regülatörlerin ve ısıya dayanıklı cam ürünlerinin yapımında da önem taşır. Borun en önemli ticari bileşiği, yalıtım amaçlı cam elyafının ve bir ağartıcı olan sodyum perboratın yapımında kullanılmaktadır. Diğer bor bileşikleri de, borosilikat camların yapımında kullanılır. Tekstil alanında önem taşıyan bir diğer bor bileşiğiyse, borik asittir. Elektriğe kaşı yalıtkan davranırken, bir metalinkine benzer ısı geçirgenliği gösteren boron nitrit bileşiği, aynı zamanda, karıştırıldığı herhangi bir maddeyi elmas sertliğine getirici özelliktedir. Titanyum ve tungsten ile birlikte kullanımı sonucunda, ağırlığı düşük ancak ısıya karşı dirençli alaşımlar elde edilir. Boron-10 izotopu, nükleer santrallerde ortamdaki nötronları hızla emerek tepkimeleri yavaşlatmak ya da durdurmak için, nükleer radyasyona karşı kalkan olarak ve nötron belirleyici aletlerde kullanılır. Yakın zamanda artrit (eklem iltihabı) tedavisinde kullanılmaya başlanan bor bileşikleri de umut vaat ediyor. Göz dezenfektanlarının bileşiminde de bor bulunuyor.

    6. Karbon (C):
    Tüm organik bileşiklerin yapısına giren karbon, sıvı yağların dehidrasyonunda (sudan arındırılmasında), ayrıca demir ve alaşımlarının işlenmesinde kullanılır. Çelik yapımında, nükleer tepkimelerin kontrolünde, lastiklerin renklendirilmesinde, plastik sanayinde, boya pigmentlerinin eldesinde ve yağlayıcı maddelerin yapımında da bu elementten yararlanılır. Kurşun kalemlerde kullanılan grafit formu ve elmas formu, karbon elementinin iki önemli allotropudur. Karbon-14 izotopu da, radyoaktif yaş tayininde kullanılır. Karbonun "fulleren" denen küre biçimli ya da "nanotüp" denen silindir biçimli molekülleri de, son yıllarda özellikle elektronik ve nanoteknoloji alanlarında devrimsel ilerlemeler sağlamaktadır.

    7. Azot (N):
    Standart sıcaklık ve basınç altında son derece kararlı olan ve atmosferin %78'ini oluşturan azot gazı, besinlerin ve kimyasalların saklanmasında kullanılır. Çok soğuk olan (-196°C) sıvı azotsa, çok düşük sıcaklıklarda gerçekleştirilmesi gereken dondurma işlemlerinde kullanılır. Sperm bankalarında spermlerin dondurularak saklanması, sıvı azotla gerçekleştirilir. Ticari olarak en çok değer taşıyan azot bileşiği amonyaktır (NH3). Güçlü bir çözücü olan amonyak, gübrelerin bileşiğinde bulunan ve plastik endüstrisinde de önemli yeri olan "üre" maddesinin eldesinde kullanılır. Azot, proteinler başta olmak üzere, organik bileşiklerin yapısında yer alan çok önemli bir elementtir. Azotun tüm bileşikleri, ya oksitleyici özelliktedirler, ya da güçlü birer reaktiftirler. Bu nedenle de, uygun koşullarda şiddetli tepkimeler verirler. Bunların arasında TNT (trinitrotoluen), ve amonyum nitrat sayılabilir.

    8. Oksijen (O):
    Bitkilerin ve hayvanların yaşamlarını devam ettirebilmeleri, solunum gazı olan oksijenin (O2) varlığına bağlıdır. Atmosferin %21'i, oksijen gazından oluşmaktadır. Hastanelerde, solunum rahatsızlıkları gösteren hastaların tedavisi için de oksijen gazı sıkça kullanılır. Ayrıca çelik üretiminde, kaynak yapımında, suyun saflaştırılmasında ve beton eldesinde de oksijen kullanılır. Paslanma da, oksijenin varlığında gerçekleşir.

    9. Flor (F):
    Flor ve bileşikleri, uranyum başta olmak üzere, çok sayıda ticari kimyasalın üretiminde kullanılır. Hidroflorik asit, aydınlatma ampullerinin camları üzerine yazı yazılması işleminde kullanılırken; son yıllarda ozon tabakası üzerindeki zararlı etkilerinden dolayı üretimi ve kullanımı sınırlandırılmaya çalışılan kloroflorokarbon gazları (CFC) havalandırma ve soğutma aygıtlarında kullanılır. Teflon içeriğinde de flor yer alır. Diş macunları içeriğinde bulunan florit, belirli bir oranın altında olduğu sürece, diş çürüklerinin oluşumunu önler. Element halindeki flor, yüksek özgül itici gücü nedeniyle, roketlerde itici kuvvet sağlamak amacıyla denenmektedir.

    10. Neon (Ne):
    Akla gelen ilk kullanım alanı renkli reklam aydınlatmaları olsa da; yüksek voltaj göstergelerinde, paratonerlerde, dalga metre tüplerinde ve televizyon tüplerinde de neon kullanılır. Gaz lazerlerinin yapımında, helyumla birlikte kullanılır. Sıvı neon, günümüzde ticari olarak elde edilebilmekte ve soğutucu olarak kullanılmaktadır.

    11. Sodyum (Na):
    Eczacılık, tarım ve fotoğrafçılık alanlarında sıkça kullanılır. Sokak aydınlatmalarında, pillerde, cam yapımında ve sofra tuzu (NaCl) eldesinde kullanılan önemli bir bileşendir. Sıvı sodyum, nükleer santrallerde soğutucu görevinde de kullanılmaktadır. Dünya kabuğunun %2.6'sını oluşturan sodyum, dünyada en bol bulunan altıncı elementtir ve alkali metaller arasında da en bol bulunanıdır. Buna karşın, doğada element halinde rastlanmaz ve kuru sodyum kloridin (NaCl) elektrolizi yoluyla elde edilir. Metal hali, esterlerin (oksijenli asitler ve alkollerin tepkimesi sonucu oluşan maddeler) ve çeşitli organik bileşiklerin eldesi için önemlidir. Çeşitli alaşımların yapılarının kuvvetlendirilmesinde ve dökme metallerin saflaştırılmasında kullanılır. NaK alaşımı, önemli bir ısı ileticisidir. Sodyum elementinin diğer önemli bileşikleriyse soda külü (Na2CO3), kabartma tozu (NaHCO3) ve sodyum nitrattır (NaNO3).

    12. Magnezyum (Mg):
    Fotoğraf makinelerinin gövde ve flaş kaplamalarında, işaret fişeklerinde ve yangın bombaları başta olmak üzere pirotekni alanında yoğun olarak kullanılır. Alüminyumdan üçte bir oranında daha hafif olması nedeniyle, alaşımlarından uçak ve füze yapımında faydalanılır. Eczacılık alanında önem taşıyan bileşikleri de vardır. İtici özellikteki bileşiklerin yapısına katılır. Döküm demir yapımında ve uranyum başta olmak üzere çeşitli metallerin tuzlarından saflaştırılması işleminde kullanılır. Şömine tuğlalarının, aydınlatma ampullerinin, renk maddelerinin ve filtrelerin yapımında da yeri vardır. Yeşil bitkilerde bulunan klorofil yapısında da yer alır.

    13. Alüminyum (Al):
    Çeşitli mutfak aletlerinin ve dekorasyon malzemelerinin ana yapım maddesidir. Bakır, magnezyum ve diğer metallerle oluşturduğu alaşımlar, saf halinden çok daha güçlü özelliklere sahiptir. Bu nedenle de bu tip alaşımlar; hafif ancak güçlü metallerin gerek duyulduğu, başta füze ve uçak yapımı olmak üzere, her türlü alanda kullanılır. Teleskop aynaları kaplamalarında ve dekoratif kağıtların yapımında da bu elementten yararlanılır. Elektrik iletkenliği bakırın yalnızca %60'ı kadar olsa da, hafif yapısı nedeniyle elektrik iletim hatlarında kullanılır.

    14. Silisyum (Si):
    Silisyum ya da silikon, kullanım alanı en geniş olan elementlerden biridir. Kum ve kil formu, beton ve tuğla yapımında kullanılır. Yüksek sıcaklıklarda çalışma koşullarına çok dayanıklı bir elementtir. Silikat formuysa, mine, emaye ve çanak-çömlek yapımında önemlidir. Çeliğin bileşimine de katılır. Kusursuz mekanik, optik, termal ve elektriksel özellikler taşıyan en ucuz madde olan kum halindeki silika, camın da esas bileşenidir. Aşırı saf silisyum, bor, galyum, fosfor ya da arsenik ile güçlendirildiğinde; transistörler, güneş gözeleri ve doğrultucular gibi, elektronik endüstrisinde büyük önem taşıyan aygıtların yapımında kullanılan silikon karışımları elde edilir. Elektronik mikroçiplerin yapımında yarıiletken olarak kullanılır. Diatomlar ve radyolaryalar gibi omurgasızların dış iskeletlerinin yapısına katılması nedeniyle de, yaşamsal önem taşımaktadır. Bu dış iskeletler, daha sonra dibe çökerek, çeşitli kayaçların yapısına katılır. Bitkilerin ve insan iskeletinin yapısında da silisyum bulunur. Silikon karbid (SiC), bilinen en sert maddelerden biridir.

    15. Fosfor (P):
    Çeşitli alaşımların yapımına katılan fosfor, sodyum ampullerinin yapımında kullanılan camların eldesinde önemlidir. Fosforik asit, özellikle gübre eldesindeki kullanımıyla, son yıllarda tarım ve hayvancılıkta büyük önem taşır hale gelmiştir. Havai fişek, kibrit, deterjan ve diş macunu yapımında kullanılan fosfor, zararlılarla mücadelede kullanılan çoğu kimyasalın (pestisitlerin) bileşiminde de bulunur. Canlılarda hücre içeriğinin yaşamsal bir bileşeni olarak, özellikle sinir ve kemik dokuları için çok önemlidir. Kemik külünden elde edilen kalsiyum fosfat, kabartma tozunun yapısına katılan mono kalsiyum fosfatın eldesinde kullanılır. Trisodyum fosfat ise, suların yumuşatılmasında, temizlikte ve paslanmaya karşı kullanılan önemli bir fosfat bileşiğidir.

    16. Kükürt (S):
    Siyah barutun ve pillerin temel bileşenlerinden biri olan kükürt, mantar öldürücü kimyasalların (fungusitlerin) ve doğal kauçuğun yapımında kullanılır. Fosfat içerikli gübrelerin bileşimine de katılan kükürtün, ticari açıdan en fazla değer taşıyan bileşiği sülfürik asittir. Sülfit kağıdı başta olmak üzere çeşitli kağıtların yapımında, buharla dezenfekte işlemlerinde ve kurutulmuş meyvelerin ağartılmasında kullanılır. Yağların, vücut sıvılarının ve iskelet için gerekli minerallerin yapısında yer alması nedeniyle de, yaşamsal önem taşır.

    17. Klor (Cl):
    Dünyanın her yerinde, içme sularının dezenfekte edilmesinde kullanılır. Ayrıca, kağıt yan ürünlerinin, boya maddelerinin, tekstil ürünlerinin, petrol ürünlerinin, çeşitli ilaçların, antiseptiklerin, böcek öldürücülerin (insektisitlerin), çözücülerin, plastik ürünlerin ve çok çeşitli tüketim malzemelerinin eldesinde kullanılır. Kloroflorokarbonlar (CFC), kloratlar ve kloroform gibi çok çeşitli bileşiklerin yapısında yer alması nedeniyle, kimya endüstrisinde önemli yer tutmaktadır.

    18. Argon (Ar):
    Elektrikli aydınlatma ampullerinde ve floresan tüplerde kullanılır. Elektrik arklarıyla yapılan kesim ve kaynak işlemlerinde, ayrıca, silikon ve germanyum kristallerinin üretiminde koruyucu soygaz olarak kullanılır. Titanyum ve benzeri reaktif elementlerin eldesinde rol oynar. Radyasyon seviyelerini ölçen Geiger sayaçlarında da kullanılır.

    19. Potasyum (K):
    Bitkilerin gelişimi için çok önemli bir element olan potasyum, çoğu toprak tipinin bileşiminde yer alır ve gübrelerin yapısına da katılır. Cam, sabun, lens ve benzeri maddelerin yapımında, ayrıca yanıcı-patlayıcı maddelerin bileşiminde kullanılır. Sodyum ve potasyum alaşımı (NaK), iyi bir ısı ileticidir. Potasyumun çoğu tuzu, hem kimyasal hem de ticari açıdan önem taşır: örneğin, potasyum nitrat, potasyum karbonat, potasyum sülfat, vs.

    20. Kalsiyum (Ca):
    Toryum, uranyum ve zirkonyum gibi metallerin hazırlanmasında ve çeşitli alaşımların eldesinde kullanılır. Sıvı yağların dehidrasyonunda da kalsiyumdan yararlanılır. Canlıların kemik, diş, kabuk ve benzeri dış iskelet yapılarında yer alır. Bitkilerin bünyesinde de bulunur. Dünya kabuğundaki en bol beşinci element olması karşın, çok reaktif olması nedeniyle asla element halinde bulunmaz. Kireçtaşı, jips ve floritin yapısında da vardır.

    Formik Asit

    Hem aldehit hem de karboksilik asit ailesine üyedir aslinda. Tarif edelim, Bir karbon, etrafinda bir hidrojen, bir cift bagli oksijen ve bir de hidroksil (-OH) grubu.

    Formik asit karinca asiti olarak da bilinir. Hatta almancasi direk karinca asiti anlamina gelen, Ameise Säure`dir.
    Nedeni de karincalarin saldiri veya savunma amaciyla bu asidi yani formik asiti kullaniyor oluslari ve ilk olarak bir cok karincanin damitilmasi sonucu elde edilmesidir.tir.

    Isirgan otunu da bilirsiniz. Yapraklarina dokundugunuzda eliniz bir süre sizlar. Yakar diyemiycem ama dokunmamayi tercih edecek kadar rahatsiz eder diyeyim. Iste isirgan otundaki bu yakici madde de formik asit.

    Asitlik sabiti 1.8 x 10-4 (pKa=3.74) olan zayif bir asittir formik asit. Diger basit karboksilikler icinde en asidik olanidir ki bunun nedeni genel olarak elektron verici olan alkil gruplari icermeyip, sadece hidrojen icermesi dolayisiyla, asidik hidrojene bagli oksijenin elektron yogunlugunun alkil olanlarina göre daha az olmasidir. Bu da bagli oldugu hidrojen atomundan daha kolay elektron cekebilmesini ve hidrojen iyonunun daha kolay ayrilabilmesi anlamina gelmektedir.

    Yapitasi olarak baska maddelerin sentezlerinde kullanilir. Sanayi olarak özellikle polimer sentezlerinde ve deri sanayinde kullanilir.

    Sektör: Gıda, kozmetik, kimya, deri, poliüretan boya

    Kullanım Alanı: Kimyasal preparatların hazırlanmasında,sirke yapımında, farmosetik ve kozmetik ürünlerinde. Apre ve dağlama maddelerinin yapımında, kauçuk imalatında kogülatör olarak, deri endüstrisinde boya prosesleri olarak kullanılır.

    EDTA nedir

    EDTA nedir;
    EDTA nedir
    EDTA nedir - nerelerde kullanılır - kimyasal özellikleri hakkında



    Edta bileşiği Etilen daimin tetra asetik asit ‘in kısaltmasidir.Edta polyamino karboksilik asid bileşiğidir. genel formülü ise [CH2N(CH2CO2H)2]2 şeklindedir





    2-EDTA nın kimyasal özellikleri

    Molekül formülü: C10H16N2O8


    Yoğunluğu: 0,86 g/cm^3


    Erime noktasi:240 C


    Asidite pK1=0.0 (CO2H) (µ=1.0)


    pK2=1.5 (CO2H) (µ=0.1)


    pK3=2.00 (CO2H) (µ=0.1)


    pK4=2.69 (CO2H) (µ=0.1)


    pK5=6.13 (NH+) (µ=0.1)


    pK6=10.37 (NH+) (µ=0.1)



    3-EDTA nin keşfi

    Edta ilk olarak Ferdinand Munz tarafından tanımlanmıştır.Munz EDTA nın keşfini etilendiamin ve klorasetik asit çömzeltilerinden elde etmiştir.


    H2NCH2CH2NH2 + 4 CH2O + 4 NaCN + 4 H2O → (NaO2CCH2)2NCH2CH2N(CH2CO2Na)2 + 4 NH3 (NaO2CCH2)2NCH2CH2N(CH2CO2Na)2 + 4 HCl → (HO2CCH2)2NCH2CH2N(CH2CO2H)2 + 4 NaCl


    Poliamino karboksilik asid grubudan olan EDTA’nın kimyasal yapısına bakıldığında 2 amino 4 karboksil ligandı vardır.EDTA metal iyonlarına karşı yüksek afinite gösterir.


    [Fe(H2O)6]3+ + H4EDTA [Fe(EDTA)]- <---> + 6 H2O + 4 H+ (Keq = 1025.1)


    5-EDTA’nın labarotuvar da kullanımı

    EDTA labortuar’da metal iyonlarını tutmak için kullanılır.Biyokimya ve moleküler biyoloji iyon tüketici olarak Enzimlere karşı kullanılır.Analitik kimya da compleksmetrik titrasyon ,Su sertliği Maskeleyici ajanlar analizelerinde kullanılır.

    Benzoik asit

    Benzoik asit, gıdalarda kullanılan en güvenli koruyucu katkı maddelerinden biridir ve numarası E 210’dur. En basit aromatik karboksilik asittir ve benzoin reçinesinden elde edilir.





    Kimyasal formülü C6H5COOH olan benzoik asit renksiz ve kristal veya toz yapıda bir katıdır. Moleküler ağırlığı 122.12 g/mol, yoğunluğu 1, 32 g/cm3, erime noktası 122,4°C (395 K), kaynama noktası 249°C (522 K), suda çözünürlüğü 3.4 g/L (25°C) ve asitliği (pKa) 4,21’dir. Benzoik asit etanol içinde iyi çözünürken, benzen ve aseton içinde az çözünür.





    Benzoik asit 16. yüzyılda keşfedilmiştir. Benzoin reçinesinden kuru damıtma işlemiyle elde edilmesi ilk olarak 1556’da eczacı Michel de Nostredame tarafından tarif edilmiştir.



    Benzoik asit doğada yaban mersini, kızılcık, mantar, tarçın ve karanfilde bulunur. Ayrıca bazı süt ürünlerinde bakteriyel mayalanma sonucunda doğal olarak bulunur.





    Ticari olarak benzoik asit çoğunlukla toluenin oksijen ile reaksiyonu sonucunda elde edilir. Ayrıca konsantre sülfürik asit ile benzenin oksidasyonu da bezoik asit hazırlanmasında kullanılır.





    Benzoik asit direk olarak veya sodyum, potasyum veya kalsiyum tuzları ile reaksiyonunun ürünleri gıdalara eklenir. Benzoik asit ve tuzları (E 210, E211, E 212, E213) gıdalarda koruyucu olarak etkin kullanım alanına sahiptirler. (Ayrıca bakınız: Kalsiyum Benzoat, Potasyum Benzoat, Sodyum Benzoat)





    Benzoik asit mayaların, küflerin ve bazı bakterilerin üremelerini engeller. Benzoik asit nötr ve bazik özellikteki gıdalarda etkin değildir.



    1832’de Justus von Liebig ve Friedrich Wöhler benzoik asitin kimyasal yapısını belirlemişlerdir. 1875’te ise Salkowski bezoik asitin mayalara ve küflere karşı etkisini keşfetmiştir.


    Benzoik asit ve tuzları çoğunlukla tatsız ve nisbeten zehirsizdir. Ağıza alındıktan sonra vücutta bulunan amino asit (H2N- CH2-COOH) ile birleşerek hippurik asit (C6H5-CO-NH-CH2COOH) haline geçer ve vücuttan idrarla dışarı atılır.





    Genellikle gıdalardaki benzoik asit seviyesi % 0,05 ile 0,1 arasındadır. Benzoik asitin gıdalarda fazla kullanımı üründe ekşi tatla sonuçlanır ve günlük kabul edilebilir benzoik asit alımı 5 mg/kg vücut ağırlığıdır.





    Benzoik asit doğada kiraz, kızılcık, mantar, tarçın, karanfil ve bazı süt ürünlerinde doğal olarak bulunur.








    Kullanım Alanları



    • Benzoik asit ve tuzları, asitli ve zayıf asitli gıdalarda koruyucu katkı maddesi olarak kullanılır ve çoğu organik maddenin sentezi için önemli bir ön maddedir. Ticari olarak elde edilen benzoik asidin %90’ı direk olarak fenole ve kaprolaktama dönüştürülür.


    • Analitik kimya labotaruvarlarında standart referans olarak kullanılır.


    • Whitfield Merhemi şeklinde derideki mantar hastalıklarında kullanılır.


    • Kozmetikte şampuanların, parfümlerin, traş köpüklerinin, saç spreylerinin ve saç boyalarının içeriklerinde de benzoik asit bulunmaktadır.


    • Tütün ilaçlamada ve diğer böcek öldürücü ilaç içeriklerinde yer alır.


    • Tekstilde pamuk liflerinin boyanmasında kullanılır.


    • Korozyon engelleyici kimyasalların içeriklerinde kullanılır.


    • Otomobillerin antifrizlerinde soğutucu kısmına eklenen kimyasalların içeriğine katılır.


    • Sentetik plastik elde etmek için kullanılır.
    Gıdalarda Kullanımı



    • Gıdalarda mikrobik bozunmayı önlemek için kullanılır. En çok kullanıldığı alanlar meyve suyu, marmelat, reçel, gazlı içecekler, turşular, ketçap ve benzeri ürünlerdir.


    • Konserve ürünlerinde gelişen bakterilerin üremelerini engellemek amacıyla koruyucu olarak kullanılır.  (Domates salçası ve sosları)


    • Reçel, marmelat, şurup ve şerbet üretiminde kullanılır.


    • Ayrıca salamura et ve balık için de benzoik asit koruyucu olarak kullanılır.

    BARYUM KARBONAT

    Görünümü               : Beyaz Kristal haldedir.
    Kimyasal Adı          : Witherite, baryum karbonat
    Kimyasal Formülü    : Baco3  
    Özellikleri             : Zehirlidir.

    Kullanım Alanları    :
    1. Kimya sanayinde BARYUM bileşikleri için Hammadde olarak kullanılır.
    2. Cam sanayinde özel camların yapılmasında kullanılır.
    3. Fare zehiri olarak kullanılır.
    4. Cila (SIR) Katkı maddesi olarak seramik Endüstrisinde kullanılır.

    Amonyum klorür (NH4Cl) nedir

    Nışadır olarak da bilinir. Hidrojen klorür (Tuz asidi, tuz ruhu, kloridrik asit) ve amonyağın tepkimesi ile oluşan tuz. En çok kuru pillerde elektrolit olarak kullanılan nışadır, galvanizleme ve kalaylamada ayrıca metal yüzeylerindeki oksit katmanını gidererek lehim tutmasını kolaylaştırmak amacıyla lehimcilikte de yaygın olarak kullanılır. Piyasadaki birçok soğuk algınlığı ve öksürük ilacının bileşiminde de amonyum klorür bulunur.
    Renksiz kristalleşmiş bir madde olan amonyum klorür suda kolayca çözünerek hafif asit özelliğinde bir sıvı oluşturur. 340 °C’da erimeden buharlaşarak, eşit hacimlerde amonyak ve hidrojen klorür verir.
    Amonyum klorür, sodyum karbonat üretiminde uygulanan solvay yönteminde (amonyak-soda yöntemi) ortaya çıkan bir yan üründür. Amonyum sülfat ve sodyum klorür çözeltilerinin tepkimesinden de elde edilebilir.

    Amonyum Bikarbonat

    Tanımı: Renksiz veya beyaz sert kristal toz.
    Tanımı: Renksiz veya beyaz sert kristal toz.
    Kullanım Alanları: Gıda endüstrisinde unlu mamullerde, kabartma tozu formülasyonlarında kullanılır. Ayrıca yangın söndürücülerde, temizlik ürünlerinde, seramik,  boya, tekstil, deri ve gübre sanayilerinde de kullanılmaktadır.
    Kullanım Alanları : Gıda endüstrisinde unlu mamullerde, kabartma tozu formülasyonlarında kullanılır. Ayrıca yangın söndürücülerde, temizlik ürünlerinde, seramik,  boya, tekstil, deri ve gübre sanayilerinde de kullanılmaktadır.

    NH4HCO3  Özellik
     Birim
    Saflık
     : > % 99
    Klor : < % 0,2
    Arsenik : < %0,0001 
    Sülfik : < %0,002
    Sülfat : < %0,1
    Ağır Metaller : < %0,0005
                                                             

          HAMMADDELER ANSİKLOPEDİSİ

    1,4-butandikarboksilik asit; Hegzandioik asit; Adipinik asit.

    Tanımı
    : Suda az çözünen beyaz kristal toz.
      
     
     
    Kimyasal adı
    : 1,4-butandikarboksilik asit; Hegzandioik asit; Adipinik asit.
    Spesifikasyonlar
    :
    Mol ağırlığı
    : 146,14 g/mol
    Adipik asit fraksiyonu
    : % 99,7 (w)

    Su
    : max. % 0,27
    Erime noktası
    : 151,5 oC

    Demir
    : max. % 0,001
    Nitrik asit fraksiyonu
    : max. % 0,01


    Özellikleri: Adipik asit 6 karbonlu düz zincirli bir dikarboksilik asittir. Suda az çözünür, alkol ve asetonda çözünür. Ticari adipik asidin neredeyse tamamı iki ayırıcı oksidasyonla siklohekzandan üretilir. Siklohekzanon ve siklohekzanol üreten birinci oksidasyon, siklohekzan ve oksijenin kobalt ve mangan katalizörleri varlığında 150-160 oC’de reaksiyonudur. Sonra bileşenler nitrik asit veya nitrik asit olmadan reaksiyonu ilerletirler. Adipik asit iki karboksil grubuna sahiptir. Adipik asit türevleri, alkil halidler, anhidritler, esterler, amidler ve nitriller;  tatlandırcı ajanlar, iç plastikleştiriciler, böcek ilaçları, boyalar, tekstil muamele ajanları, mantar önleyiciler ve ilaçlar gibi hedef ürünleri üretmede kullanılırlar.

    Kullanım alanları: Adipik asidin % 90’ını sanayide hekzametilendiaminle polikondensasyonuyla naylon üretimi için tüketilmektedir.  Ağırlıklı olarak, elyaflar ve plastikler için nylon 6,6 polimerinin üretimi için kullanılır. Naylon protein benzeri bir yapıya sahiptir, halılarda (keçelerde), otomobil dış lastik kord ve giyim eşyasında uygulamalar için liflerin içerisine daha fazla işlemden geçirilebilir.  Adipik asit plastikleştirici ve yağlayıcı komponentlerin üretiminde kullanılır. Poliüretan sistemler için poliester poliollerin üretiminde kullanılır. Teknik kalite adipik asit, plastikleştiricileri üretmek için, esneklik katmak için ve doymamış poliesterlere esneklik vermek için kullanılır. Rigit ve esnek köpüklerin üretiminde, tel kaplayıcıların, elastomerlerin ve yapıştırıcıların üretiminde kullanılır, alkid reçinelerinin fleksibilitesini artırır, kağıt kimyasalları endüstrisi için ıslak kuvvetli reçinelerin üretiminde ve sentetik yağlayıcılar ve yağların üretiminde kullanılır.
    Adipik asidin gıda kalitesi jelatinlerde hızlı yerleşmeyi yükseltmek için, ekşilik (mayhoşluk) sağlamak (düzgün ve keskin mayhoşluk verir) ve kalite kaybına karşı korumak için kullanılır. Ayrıca, meşrubatlarda, çeşniler, lezzet vericiler, süt ürünleri örnekleri, katı ve sıvı yağlar, donmuş sütlü tatlılar, pudingler, et suları, et ürünleri ve atıştırmalık (çerez) gıdalarda kullanılabilir. Kuru toz karışımlarında asitliği düzenleyici olarak kullanılmaktadır. Uzun süreli ekşilik veren gıdalarda kullanılmaktadır. Meyve lezzetli şekerlerde asitliği düzenleyici olarak kullanılmaktadır.

    Mol ağırlığı
    : 146,14 g/mol
    Adipik asit fraksiyonu
    : % 99,7 (w)

    Su
    : max. % 0,27
    Erime noktası
    : 151,5 oC

    Demir
    : max. % 0,001
    Nitrik asit fraksiyonu
    : max. % 0,01

    Kostik Nedir ?

    Kostik ya da sud kostik sodyum hidroksit isimli dünyanın en kuvvetli bazının ticari adıdır. genel olarak borsasında sıvı olarak satılır ama katı imiş gibi fiyatlandırılır. örneklemek gerekirse, genel olarak kostik %46 sı sodyum hidroksit, geri kalanı su şeklinde piyasaya sürülür ancak fiyatlandırılırken tl/kuru ton olarak fiyatlandırılır yani %100 ü katı madde miktarına göre fiyat alır. 100 tl/drymton olan üründen 30 ton alırsanız aslında aldıgınız mal % 46 oranında kostik içerir ve sizde buna göre para ödersiniz.yani maaliyetiniz düşer ancak sevkiyat sırasında aslında yarısı aldıgınız ürün yarısı da su oldugu için nakliye de dez avantaj yaşarsınız.
    bu ürün sulu konsantrasyonları hazırlanarak da kullanılabilirken, degişik formlara dönüştürülerek (örn. payet kostik) kimyasal reaksiyonlarda da kullanılabilir.
    genel olarak endüstriyel temizlik amacı ile kullanılır. güçlü bir dezenfektandır. ayrıca tekstil, zeytincilik, döküm, metal işleme, sabun, deterjan gibi sektörlerde imalat aşamalarında da kullanılır. yüksek derecede koroziftir. tenle teması halinde bol su ile yıkanmalıdır ancak; su ile tepkime verir ve yüksek oranda ısı açığa çıkar. eğer tene temas eden kostik miktarı çok fazla ise; asit borik solüsyonu ile yıkama önerilir.

    sodyum hidroksit

    Sodyum hidroksit, beyaz renkte nem çekici bir maddedir. NaOH formülüyle gösterilir. Suda kolaylıkla çözünür ve yumuşak kaygan ve sabun hissi veren bir çözelti oluşturur. İnsan dokusuna kaşındırıcı bir etkisi vardır. Sodyum hidroksit (kostik soda veya sud kostik te denir), lâboratuvarda CO2 gibi asidik gazları yakalamak için kullanılır. Endüstride bir çok kimyasal maddenin yapımında, yapay ipek, sabun, kâğıt,boya, deterjan endüstrisinde ve petrol rafinelerinde kullanılır.
    Ayrıca serigrafide pozitif20 ile beraber kullanılır.Bir bazdır. Su ile tepkimeye girdiğinde yaklaşık 5 dakika içinde sıcaklığı 50 Santigrat dereceye çıkar ve yaklaşık 15 dakika sıcak kalır.
    Sodyum hidroksit (NaOH), ayrıca kostik soda olarak da bilinir. Birçok sanayi dalında kullanılır. Bunların başlıcaları kağıt hamuru ve kağıt, tekstil üretiminde güçlü bir kimyasal baz olarak , içme suyunda ve sabun deterjanlar ve drenaj temizlemede kullanılır. 1998 yılında Dünya çapında kostik üretimi 45.000.000 ton oldu. Sodyum hidroksit kimya labaratuarlarının temel maddesidir.
    boncuk kostikSaf sodyum hidroksit beyaz katı bir maddedir ve pul granül olarak mevcuttur.Pul, granül % 50 suda çözülmüş olarak eriyik halde satışı yapılır. Bir sodyum hidroksit çözeltisi sarı kumaş ve kağıt üzerinde leke bırakır.
    Piyasada kostik üç şekilde satılmaktadır. SudKostik, Payet Kostik, Boncuk Kostik
    Sud Kostik (Membrane Grade) sıvı haldedir. Payet Kostiğin su ile karışımından elde edilir. Karışım oranı min %31-47 NaOH (m/m) arasındadır. Dökme olarak tankerlerler satışı yapılır.
    Payet Kostik (Flake Kostik) granür şeklindedir. 25 kg polipropilen ambalajlar halinde satılır. Bileşimi %98-99 NaOH arasındadır.

    Sodyum Hidroksit (Kostik) PDF Yazdır
    Sodyum hidroksit (kostik)Kostik (Sodyum Hidroksit) satın al!

    Kostik ya da sud kostik olarak da tanımlanan sodyum hidroksit, kimya sanayinin temel hammaddelerinden biri olup, dünyanın en kuvvetli bazının ticari adıdır.

    Molekül formülü NaOH olan kostik, genel olarak sıvı olarak satılır, ancak katı formu da mevcuttur ve endüstriyel temizlik amacıyla kullanılır.


    Tane Formunda Sodyum Hidroksit (Kostik) Sıvı formda Sodyum Hidroksit (Kostik) Pul formda Sodyum Hidroksit (Kostik)


    Kostik yanıcı değildir. Nem yada suyla teması yanıcı maddeleri ateşlemeye yetecek derecede ısı açığa çıkarabilir. Çoğu metallerle havaya karıştığında patlayıcı olan hidrojen gazı açığa çıkararak reaksiyona girer. Ürün suyla, kuvvetli asitlerle, çok genel metallerle, yanıcı maddelerle, organik maddelerle çinko, alüminyum peroksitler ve halone edilmiş hidrokarbonlarla reaksiyona girer.

    Kostik'in saflık oranına (%30'luk ve %46'lık sodyum hidroksit oranına sahip değişik ürünler) göre değişen, farklı ticari formları vardır ve oldukça güçlü bir dezenfektandır.

    Bu ürün sulu konsantrasyonları hazırlanarak da kullanılabilirken, değişik formlara dönüştürülerek (örn. payet kostik) kimyasal reaksiyonlarda da kullanılabilir.




    Sabun üretiminin ana maddesi kostiktir. Kostik ile yapılan temizlik


    Uygulama Alanları:

    Endüstride bir çok kimyasal maddenin yapımında, asit nötralizasyonunda, iyon değiştirici reçinelerin rejenerasyonunda, su arıtma, gıda (zeytincilik), deterjan ve sabun, ilaç, tekstil (yapay ipek), kağıt (kağıt hamuru), boya, döküm, metal işleme (alüminyum) ve tarımsal kimyasallar sektörlerinde ve petrol rafinelerinde kullanılır. 





    Kostik ya da sud kostik olarak da tanımlanan sodyum hidroksit, kimya sanayinin temel hammaddelerinden biri olup, dünyanın en kuvvetli bazının ticari adıdır.

    Molekül formülü NaOH olan kostik, genel olarak sıvı olarak satılır, ancak katı formu da mevcuttur ve endüstriyel temizlik amacıyla kullanılır.


    Kostik yanıcı değildir. Nem yada suyla teması yanıcı maddeleri ateşlemeye yetecek derecede ısı açığa çıkarabilir. Çoğu metallerle havaya karıştığında patlayıcı olan hidrojen gazı açığa çıkararak reaksiyona girer. Ürün suyla, kuvvetli asitlerle, çok genel metallerle, yanıcı maddelerle, organik maddelerle çinko, alüminyum peroksitler ve halone edilmiş hidrokarbonlarla reaksiyona girer.

    Kostik'in saflık oranına (%30'luk ve %46'lık sodyum hidroksit oranına sahip değişik ürünler) göre değişen, farklı ticari formları vardır ve oldukça güçlü bir dezenfektandır.

    Bu ürün sulu konsantrasyonları hazırlanarak da kullanılabilirken, değişik formlara dönüştürülerek (örn. payet kostik) kimyasal reaksiyonlarda da kullanılabilir.

    Uygulama Alanları:

    Endüstride bir çok kimyasal maddenin yapımında, asit nötralizasyonunda, iyon değiştirici reçinelerin rejenerasyonunda, su arıtma, gıda (zeytincilik), deterjan ve sabun, ilaç, tekstil (yapay ipek), kağıt (kağıt hamuru), boya, döküm, metal işleme (alüminyum) ve tarımsal kimyasallar sektörlerinde ve petrol rafinelerinde kullanılır. 


    İş Güvenliği:

    Sodyum hidroksit çok kuvvetli bir bazdır ve ciddi yanıklara neden olur.

    Gözle ya da tenle teması halinde, temas eden bölge bol ve temiz su ile en az 15 dakika yıkanmalıdır. Eğer tene temas eden kostik miktarı çok fazla ise, asit borik solüsyonu ile yıkama önerilir.

    Eğer giysilere bulaşmışsa, giysiler en kısa sürede çıkartılmalıdır.

    Taşıma ve kullanım sırasında, kimyasal madde gözlüğü, koruyucu başlık, lastik veya PVC eldiven, iş elbisesi mutlaka kullanılmalıdır.





    SODYUM SİLİKAT kullanıldığı yerler

    Şeffaf, açık mavi-yeşil renkli, belli bir şekli ve boyutu olmayan, suda kolayca çözünmeyen, kolayca öğütülmeyen, öğütülünce beyaz toz haline dönüşen bir maddedir. Basınç altında sıcak suda çözünür. Çözeltisi alkalidir. Çözeltideki madde miktarıyla orantılı olarak viskozitesi artar. Bileşiminde üç molekül SiO2 olanı üç modül iki molekül SiO2 olanı iki modül olarak isimlendirilir. Her iki silikatta da bir molekül Na2O vardır.





     Kullanıldığı Yerler
    Deterjan, sabun, tekstil, kağıt, seramik, petrokimya sanayiinde, su yumuşatmada ve saf SiO2 üretiminde kullanılır.

    29 Haziran 2011 Çarşamba

    Doğal taş . Mermer Yapıştırıcı


    HADAPLAST ® w FKFlex 54Z bir kromat, suya dayanıklı ve su geçirmez ince ayarlanmış harcıdır.
    Doğal kristal kaya hazırlanması ve döşeme için HADAPLAST ® w FKFlex 54Z.
    Seramik taş ve toprak fayans, doğal taş ve mermer yapıştırma için.

    HADAPLAST ® FKFlex g 54Z

    HADAPLAST ® FKFlex g 54Z yüksek polimer modifiye, ince harç gri.
    Yapışkan çatlamadan yüzeyden stres absorbe bir konumda ayarı nedeniyle Kuruduktan sonra esnektir.
    HADAPLAST ® FKFlex g 54Z ile yüzey kaplama veya Schlämmaufträge suya dayanıklıdır.
    Sürekli su altı alanlar için uygundur.
    Açık ve kapalı kullanım karo yapıştırma için HADAPLAST ® FKFlex g 54Z.
    INTRASIT ® Poly-C1 54Z ile birlikte 55Z-ve poli-C2 ıslak hacimler kullanılan IMBERAL ® RSB 55Z.
    Özellikle nem stres sınıf O, AO1, AO2 uygun EDF HADAPLAST ® 70D ile sistemde. Resmi test sertifikası ile.
    Için bağ? Döşeme döşemek için? Yerden ısıtma sistemi veya elektrikli yerden ısıtma vb üzerinde

    54Z HADAPLAST ® DBM bir polimer modifiye, ince harç gri.

    Özellikleri ve Uygulamaları
    54Z HADAPLAST ® DBM bir polimer modifiye, ince harç gri.
    Su ekledikten sonra, bu hidrolik setleri ve yeterli sertleşme, don, hava ve ısıya dayanıklı sonra su geçirmez.

    Toprak, taş ve porselen taş fayans, split fayans, mozaik, beton ve doğal taş (mermer gibi opak malzemeler hariç) montajı için uygun HADAPLAST ® DBM 54Z dahil olmak üzere sert köpük ve mineral lif çini elemanları yapılmış yalıtım levhaları eklemek

    EDF HADAPLAST ® 70D

    Özellikleri ve Uygulamaları
    EDF HADAPLAST ® 70D, solvent içermeyen, yumuşatıcı içermez mührü.
    Elde edilen yüksek kuru film yüksek katı içeriği ve kuru, sert ve katı yüzeylerde iyi yapışma tarafından kalınlıkları.
    Plastik ile uyumlu ve demir dışı metaller, bitümlü malzeme ve silikon sızdırmazlık.
    Kapalı mekanlarda hoş olmayan koku, tehlikeli değil, hatta zor bağlantıları kolay uygulama, kesintisiz conta ile hiçbir zayıf noktası.
    Sıvı su yalıtım test ilkeleri sonra ve AO-kiremit su yalıtım bileşik sonra sınıfların bir yük.
    Sonraki Fliesenverklebung HADAPLAST ® FKFlex g 54Z ile birlikte fayans ve döşeme altında iç bir mühür gibi HADAPLAST ® 70D EDF.
    Fayans ve plaka ile köpük önlemek için.

    döşeme sistemleri HADAPLAST Â ® DF 70D

    Özellikleri ve Uygulamaları
    HADAPLAST ® DF 70D pürüzlü yüzeyi ile bir solvent içermeyen, yumuşatıcı içermez mührü.
    Elde edilen yüksek kuru film yüksek katı içeriği ve kuru, sert ve katı yüzeylerde iyi yapışma tarafından kalınlıkları.
    Plastik ile uyumlu ve demir dışı metaller, bitümlü malzeme ve silikon sızdırmazlık.
    Kapalı mekanlarda hoş olmayan koku, tehlikeli değil, hatta zor bağlantıları kolay uygulama, kesintisiz conta ile hiçbir zayıf noktası.
    HADAPLAST ® DF 70D g alternatif sızdırmazlık kiremit altında kapalı ve aşağıdaki örnekte Fliesenverklebungen HADAPLAST ® w FKFlex 54Z, 54Z, vb FKFlex HADAPLAST birlikte döşemeler gibi ®
    Fayans ve plaka ile köpük önlemek için.


    HADAPLAST ® DF 70D


     Kiremit altında solvent içermeyen, sürülebilir sızdırmazlık










    Toprak Koruma Sistemleri Yüzde Yüz Garanti Kapsamında

    6.1 Astarlar

    HADALAN ® V31 13E
    Solvent içermeyen, hızlı sertleşen, emici mineral yüzeyleri ve seramik için iki bileşenli epoksi astar

    HADALAN EPUni ® 12E
    Solvent içermeyen, düşük viskoziteli epoksi reçine, 2 bileşenli

    HADALAN DDV ® 32P
    Beton ve şap için solvent bazlı, kimyasal dayanıklı derin emprenye

    6.2 Tazminat ve tamir malzemeleri, mineral

    HADAPLAN ® BM 55HSP
    Yüksek nihai gücü ile zemin seviyesinde erken görev onarmak için hızlı ayarı, polimer çimento harç

    HADAPLAN ® GS05 55Z
    Reçine modifiye, suya dayanıklı beton tesviye için tazminat sıvı dolgu ve kaplama zeminler

    HADAPLAN ® BA15 55Z
    Zemin kat için tazminat dışında ve içinde, kendiliğinden yayılan ve aşındırıcı olmayan 4 ila 15 mm (50 mm kum şap ile harmanlanmış) kalınlıkları

    6.3 Boyalar ve kaplamalar

    EBG HADALAN ® 13E
    Epoksi, astar ve bağlayıcı

    HADALAN ® akrilik 10D
    Solvent içermeyen, kırılmaz, yarı parlak emülsiyon iç için boya ve dış mekanlarda

    HADALAN ® 12E lf51
    Solvent içermeyen, 2 - yer ve duvar yüzeylerinde, içte ve dışta için bileşen, su bazlı epoksi kaplama

    VLM HADALAN ® 72E
    2-comp. Kuru ve hafif nemli yüzeyler için solvent içermeyen, su buharı geçirgen kitle Epoxidharzdispersionsbasis ders

    HADALAN ® DD 32P
    Yüksek mekanik ve kimyasal stres ile zeminler için solvent bazlı, kimyasal dayanıklı reçine kaplama

    HADALAN ® VS 12E
    Solvent içermeyen, 2-comp. Mekanik ve kimyasal streslere iyi direnç epoksi zemin kaplama

    HADALAN ® VS-12E E
    Solvent içermeyen, iki bileşenli, esnek epoksi kaplama

    HADALAN ® Sonkat 12P
    2-comp. son sızdırmazlık mat

    HADALAN ® Sonkat 32P
    1-comp. şeffaf son sızdırmazlık

    HADALAN Thixopox ® 22E
    2-comp. tiksotropik şeffaf epoksi reçine kaplama

    HADAPLAN ® T2 12E
    Kapağı boyama, yapıştırma ve sentetik reçine harç üretimi için olduğu kadar solvent içermeyen, şeffaf, iki bileşenli plastik malzemeden

    6.4 harçlar

    HADAPLAN ® PU-E 12P
    2-comp. Yatay genleşme derzleri için sürekli elastik poliüretan bileşik

    HADAPLAN ® PU-72P PFM
    Onarım veya repointing kaldırım ve doğal taş yüzeylere Geçirgen harç

    6.5 Onarım ve bileşikleri, dolgu

    HADAPLAN ® SP25 02E
    Gri: solvent içermeyen, dayanıklı epoksi reçine harç, iki bileşenli renk kayma

    HADALAN EPM113 ® 02E
    Kullanışlı bir Verarbeitungsset yüksek mukavemet, su geçirmez epoksi yapıştırıcı tamir bileşik aktif

    HADAPLAN ® VGM 55Z
    Şişme ve hızlı ayar yeteneğine sahip en yüksek dinamik ve statik yükler için harç,

    HADALAN ® FGM003 57M
    Epoksi astar ve tesviye bileşiklerin üretimi için dolgu

    HADALAN ® FGM003 57M yeni
    Ürün HADALAN EBG ® 13E için epoksi astar-tesviye sistemi üretimi için dolgu

    HADALAN ® FGM012 57M
    Epoksi macun üretimi için dolgu

    6.6 Katkı Maddeleri, Ekipmanları ve Aksesuarları

    HADAPLAN ® C 10D
    Solvent içermeyen, fırçalama ve taze beton için etkili kimyasal işlem sonrası ajan püskürtme

    HADAPLAN ® HE 10D
    Yapıştırıcı köprüler, beton, harç ve şap için Sabunlaşma özel sentetik reçine katkı

    HADALAN ® EPV 38L
    Solvent karışımı / solvent bazlı ürünler için seyreltme

    HADAPLAN ® SM 57DD
    Tahrik ve reaktif reçine sistemleri için kalınlaştırıcı

    HADALAN ® KG 57DD
    Bir kaymaz kaplama elde etmek için plastik granül

    HADALAN ® GP 57DD
    Cam boncuklar bir kaymaz kaplama elde etmek için

    Cephe Koruma Sistemleri Yüzde Yüz Garantili

    5.1 Astarlar

    VESTEROL ® ABS 10dd
    Eşit emici sıva yüzeyler oluşturmak için solvent içermeyen, su itici Aufbrennsperre

    İletişim VESTEROL ® 10D
    Sabunlaşma, pürüzsüz, yoğun yüzeylerde mineral sıvalar için kavrama artırılması yapıştırma

    VESTEROL ® TG 10D
    Astar ve yüzey sertleştirme için derin astar, solventsiz

    VESTEROL ® SG 70D
    Plastik sıva için astar, yapıştırıcı iyileştirilmesi gibi Dize taban

    5.2 macunlar ve harçlar

    VESTEROL ® BS 54Z
    Istikrarlı, sağlam, mineral yüzeyler için yumuşatma Beton dolgu

    VESTEROL ® FS 54Z
    Beton yüzeylerin tesviye için ince dolgu, yüksek polimer kaplı, düşük büzülme

    VESTEROL ® EIFS LS 54Z
    Cephe restorasyonu ve ETICS için mineral, yapışkan ve harç mala

    VESTEROL ® RM 54Z
    Beton derin salgınlar tamir için tamir harcı

    5.3 Temizlik ve emprenye

    VESTEROL ® S 10dd
    Cephe temizlik mineral yüzeyler, fayans ve makineler için sıvı asit konsantresi

    ® A VESTEROL 10dd
    Yüzeylerin yumuşak temizlik için alkali, sıvı çok amaçlı temizleyici

    VESTEROL ® siloksan 38OS
    Süreli koruma binaya solvent bazlı, su itici emprenye derinliği

    VESTEROL ® SSW 18OS
    Cephelerin su yalıtımı için solventsiz silan Siloxanimprägnierung

    VESTEROL ® GEL 28OS
    1-comp. Tüm emici mineral yüzeyler için silan üzerinde Hydrophobiergel

    5.4 Renk ve sentetik reçine sıva

    VESTEROL ® K 10D
    Hava koşullarına dayanıklı, nefes alabilen emülsiyon boya

    VESTEROL ® KI 10D
    Plastik emülsiyon iç boya

    VESTEROL ® SF 10A
    Için Silikat mineral boya işler ve Sıvalar

    VESTEROL ® SFG 70A
    Silikatfüllfarbe, doldurma ve mineral sıvaları için tesviye ve ince çatlak ince işler

    VESTEROL ® BP 70D
    Hava şartlarına dayanıklı duvarlar için renkli taş yonga kaplama

    Duvar Tamir Sistemleri

    2.1 Astarlar, Kimyasal Enjeksiyon yöntemi, reaktif reçine, tuz kilitleri

    INTRASIT ® Aquarol 10A
    Solvent içermeyen, kullanıma hazır, geliştirilmesi kavrama üç fazlı özel astar

    INTRASIT VK ® 10A
    Duvar ve betonda yükselen nemli önlemek için silisleşme, solvent içermeyen, kapillarverdichtende, derinden etkileyen özel çözüm

    INTRASIT ® MEK 18OS
    Sonraki yatay su yalıtımı için solvent içermeyen, su itici silikon mikro emülsiyon

    INTRASIT ® BLK 18OS
    Sonraki yatay su yalıtımı için suda çözünebilen, hidrofobik, siloksan kendi çapraz

    INTRASIT ® SP 10A
    Mineral yüzeylerin tuz tedavisi için tuz önleyici, şeffaf ve solventsiz

    INTRASIT ® PU-12P Injekt
    2-comp., Beton ve duvarda çatlak enjeksiyon için Solvent içermez, daralma elastomerli Spezial-/Injektionsharz

    INTRASIT ® PU-13P AQUASTOP
    Acil su taşıyan çatlaklar için solventsiz, iki bileşenli, yüksek reaktif enjeksiyon reçinesi

    INTRASIT ® SE-10D SB
    3 adımda sistemi ile Spurs kravat, solvent içermeyen, kullanıma hazır

    INTRASIT ® SE-SL 18DD
    Solvent içermeyen, kullanıma hazır, küf ve yosun yeşili döşeme kaldırmak için Sanierlösung

    2.2 Hızlı çimentolar, özel harçlar ve süspansiyonlar

    INTRASIT ® Hızla 55Z
    Sızdırmazlık su kaçakları için son derece reaktif, elyaf takviyeli çimento kompozit flaş

    INTRASIT ® R 55Z
    Açık ve kapalı alanlar için montaj çimento, hızlı kuruyan, klorür içermez

    INTRASIT ® SM 54Z
    Su yalıtımı, poliüretan kaplı su geçirmez sıva ve harç fileto için harç

    INTRASIT ® FSM 55Z
    -5 Kış sıcaklıkları için polimer modifiye, sabit erken özel harçlar, INTRASIT ® FSM 56Z ° C

    INTRASIT BLS ® 54TR
    Kuyu süspansiyon, akışkan, çekme-ücretsiz dolgu harcı

    INTRASIT ® KSP 54Z
    Tutkal ve macun, zor yüzeyler polimer kaplamalı özel bağlanma,

    2.3 Sızdırmazlık, sert ve esnek

    INTRASIT ® DS1 54Z
    Sülfat dayanıklı polimer modifiye, özel kapatma çalışması, içte ve dışta için mineral çamurları

    INTRASIT ® DS2 54Z
    Su yalıtımı için dış ve iç

    INTRASIT ® Poly C1-54Z
    Alternatif sızdırmazlık çalışmaları için ince çatlak köprüsü kurabilen, iki bileşenli kaplama kompozisyon 1.5 ila 5 mm kalınlıkta

    INTRASIT ® Poly-C2 55Z
    Hızlı ayarı, saç çatlak köprüsü kurabilen, iki bileşenli su yalıtım açık ve kapalı

    INTRASIT ® 1KFlex 54Z
    1-comp., Açık ve kapalı yapılar ve bileşenlerin sızdırmazlık için esnek sızdırmazlık

    2.4 Restorasyon Sistemleri, silikat boyalar

    WTA INTRASIT ® VS-54Z
    Püskürtme Beton duvar sonraki WTA Tadilat yapışma sağlamak için

    WTA INTRASIT ® GP-54Z
    Temel temizleme, düzensiz telafi etmek için buhar geçirgen ve su itici

    INTRASIT ® SAP WTA 54Z
    Restorasyon, su itici ve için pompalanır açık ve kapalı

    INTRASIT ® SanUno WTA-54Z
    Tek kat işlenebilir, su itici Restorasyon açık ve kapalı

    INTRASIT ® RZ1 55HSP
    Sızdırmazlık katmanı için hızlı donan, elyaf takviyeli harç 3 mm den 5 cm kalınlıkta

    INTRASIT ® RZ2 55HSP
    Hızlı-kür, hava elyaf takviyeli sıva, hafif sıva Porenhydrophober 10 ila 25 mm kalınlıkta

    INTRASIT ® SE SF-70A
    Kalıp Sanierfarbe uzun, difüze etkili

    2.5 ayırıcılar, katkı maddeleri

    INTRASIT ® UT 18L
    Emici ve emici olmayan kalıp için Evrensel beton ayırıcı, solvent içermeyen

    INTRASIT ® B2 18L
    Çelik, plastik ve ahşap formlar için solvent içermeyen cilt ve malzeme dostu beton ayırıcı

    Temel Duvar Koruma Sistemleri

    1.1 Astarlar

    IMBERAL ® Aquarol 10D
    Mineral yüzeylere patentli su yalıtımı için solvent içermeyen, hazır, özel yapışma arttırıcı astar

    IMBERAL ® Aquarol kış 16D
    -5 Su yalıtımı için özel yapışma arttırıcı astar Kullanıma hazır ° C

    IMBERAL ® SK 16B
    IMBERAL için astar olarak geliştirilmiş yapışkanlı kauçuk bitüm emülsiyon ® SKB 89B

    1.2 kalın bitüm kaplama

    ÖKOPLAST 1K ® 20B
    Solvent içermeyen, polistren dolgulu çatlak köprüleme 1-comp. Su yalıtımı için bitüm kaplama

    ÖKOPLAST ® 2K 20B
    Solvent içermeyen, çatlak 2 comp, köprü. Su yalıtımı için bitüm kaplama

    ÖKOPLAST ® PS 90B
    Solvent içermeyen, polistren dolgulu, 2-comp. Bitüm-kauçuk kaplama kalınlığı

    IMBERAL ® 2K Kış 26b
    Çok esnek, çatlak 2 comp, köprü. -5 Aşağı sıcaklıklarda güvenli su yalıtımı için bitüm-kauçuk kaplama kalınlığı ° C

    IMBERAL ® S100 90B
    Solvent içermeyen, polistren dolgulu çatlak köprüsü 2-comp. Güvenli su yalıtımı için bitüm-kauçuk kaplama kalınlığı

    IMBERAL ® 2K 20B
    Solvent içermeyen, elyaf takviyeli, çatlak köprüsü kurabilen 2-comp. Güvenli su yalıtımı için bitüm-kauçuk kaplama kalınlığı

    IMBERAL ® RSB 55Z
    Reaktif, hızlı su yalıtımı, esnek

    1.3 Soğuk kendinden yapışkanlı bitüm membran

    IMBERAL ® SKB 89B
    Kendinden yapışkanlı, -5 sıcaklıklarda güvenli su yalıtımı için yırtılmaya dayanıklı her hava kauçuk-bitüm membran ° C

    04/01 bitüm kaplama

    IMBERAL ® 10B BES
    Koruma ve kuru ve hafif nemli yüzeylerde için solvent içermeyen, hazır bitümlü son kat

    IMBERAL ® Emuflex 20B
    Solvent içermeyen, esnek, su yalıtımı için bitüm-kauçuk conta kat köprü çatlak

    1.5 Özel Ürünler

    IMBERAL ® BEP-F 20B
    Güvenliğini koruma ve drenaj levhaları için solvent içermeyen, hazır, elyaf takviyeli bitüm tutkal

    IMBERAL ® SL 30B
    Silolack, gıda depolama tesisleri ve çözücü içeren silolar için iyi yapışma bitüm koruyucu kaplama,

    1.6 Aksesuarlar

    IMBERAL ® FAB 89ZH
    Fugenabdeckband, son derece esnek ve heißluftverschweißbar

    IMBERAL ® VE 89v
    Takviye kaplamalar için Takviye, alkali dirençli

    IMBERAL ® Multi Tahliye 89v
    Yırtılmaya dayanıklı, basınca dayanıklı drenaj ve yatay ve dikey mühürler için koruyucu ray