Epoksi Poliüretan Uygulama ve Satış, Konularında. Epoksi Astar, Ara Kat, Son Kat Seçimlerinde Malzemeyi Nasıl Uygulayacağınız Konusunda Benimle Görüşebilirsiniz. DANIŞMA ÜCRETİ TALEP ETMİYORUM. Epoksi Poliüretan Satışları Ve Uygulamaları Konusunda Malzeme Konusunda Her Zaman Arayabilir Bilgi Edinebilirsiniz. Epoksi Yada Poliüretan zemin etüdü kesinlikle ücretsizdir.

Epoksi Poliüretan Uygulama Satış Ve Ücretsiz Danışmanlık Hizmetlerim mevcuttur.



Saygılarımla

Epoksi Poliüretan Sistemleri Uzmanı

Emrah

İrtibat Tel: 0530 907 88 75


15 Aralık 2010 Çarşamba

Epoksi ve Uygulama Teknikleri

Epoksi ve Uygulama Teknikleri


Epoksi kaplamaları günümüzde oldukça geniş bir kullanım alanına sahip kaplama çeşididir. Sanayi ve endüstriyel amaçlı yapılan yapı ve tesislerden, mimari ve estetik amaçlı yapılan alanlara, her türlü gıda üretimden satışına kadar tüm tesislerde, sağlık sektöründe, hastanelerde, spor tesislerinden otoparklarda çok yaygın olarak kullanılmaktadır.



Farklı amaçlara yönelik yapılmakta olan epoksi kaplamaları belli gruplar altında toplayabiliriz.
EPOKSİ UYGULAMALARI
1. DEKORATİF AMAÇLI ZEMİNLERDE
2. ENDÜSTRİYEL AMAÇLI ZEMİNLERDE
3. GIDA ÜRETİM ALANLARININ ZEMİNLERDE
4. SAĞLIK HİZMETLERİNDEKİ ZEMİNLERDE
5. SPOR SAHA ve ZEMİNLERDE
6. OTOPARK VE YOL ÇİZGİLERİ

Epoksi ve Uygulama Teknikleri

1. Self levelling

Kendiliğinden yayılan epoksi kaplama tekniğidir. Epoksi astar uygulandıktan sonra (son kat olarak) epoksi reçine ile sertleştirici karıştırılmış olarak yüzeye dökülür ve taraklı mala veya seviye tarağı ile yayılır.Kirpi rulo ile hava kabarcıkları alınarak zemin düz ve parlak görünüme kavuşur.

2. Multi Layer

Çok katmanlı epoksi kaplamadır. Epoksi astar uygulandıktan sonra epoksi reçine ile sertleştirici karıştırılmış olarak yüzeye dökülür ve taraklı mala veya seviye tarağı ile yayılır. 8 saatlik kuruma gerçekleştikten sonra 2. kat olarak aynı işlem tekrarlanır. İstenirse son kat olarak ruloyla istenen renkte epoksi boya uygulanır.

3. Mortar Kaplama

Epoksi harç kullanılarak oluşturulan kaplamadır. 5-10mm kalınlıkta serilen epoksi harç sıkıştırıldıktan ve perdahlandıktan sonra üzerine ruloyla istenilen renkte son kat epoksi boya uygulaması yapılır. Daha çok ağır zemin ortamlarında uygulanır.

4. Epoksi Boya


Epoksi reçine ile sertleştircinin karıştırlıması sonucu uygulama yüzeylerine ruloyla sürülmektedir. Epoksi boya uygulama sonucu zeminlerde düşük kalınlıklar oluşturulur.

5. Granit Epoksi Kaplama

Bu kaplama türü aşınmaya ve çizilmeye karşı mukavemeti yüksek olan bir epoksi kaplama türüdür.
Granit epoksi reçine de pigment içermemektedir. Saf epoksi reçine kullanılmaktadır.İşte bu özellik epoksiye yüksek dayanıklılık özelliği katmaktadır. Yapılan testler sonucunda elde edilen bilgilere göre granit epoksi, doğal granitten çok daha fazla dayanıklılığa sahiptir.
Epoksi kaplamaya granit görüntüsünü bünyesindeki silis vermektedir.
Granit Epoksi kaplama gıda, otomotiv, sanayi tesisi ve diğer pek çok alanda uygulanmaktadır.
Granit Epoksi kaplama kalınlığı ihtiyaca veya i isteğe göre 2 - 4 mm olarak uygulanabilmektedir.


6. Epoksi Laminasyon Kaplama

Bu kaplama türü cam elyafı ile epoksi reçinesinin zemine uygulanmasıyla elde edilir. Laminasyon uygulaması, astarlama işleminden sonra epoksinin zemine sürülmesi, sonra üzerine cam elyafın serilmesi, tekrar epoksi sürülerek bir katmanın oluşturulması şeklinde yapılır.
Laminasyon kaplamasının uygulandığı alanlar, zemin mukavemetinin düşük olduğu alanlarda, seramik veya mozaiklerin çatlaması ya da oynamasına karşı direnç oluşturmasında, betondaki yüzeysel çatlarların onarımında, paslanmış petrol ve balast tanklarının tamiratı ve yenilenmesinde.


EPOKSİ  NEDİR?

Epoksiler, termosetler grubundan plastik yapıştırıcı bir kimyasal reçinedir.Genellikle iki komponentli  olan epoksiler, diğer termoset plastikler gibi belli süre sonra sıvı hâlden katı hâle geçer ve yaklaşık olarak bir iki hafta içinde kür alarak maksimum sertliğe ulaşırlar.
Epoksiler ağır çalışma şartları için özel hazırlanmış zemin kaplamasıdır. Uygulanacak yüzeyde self levelling veya epoksi boya  olarak kullanılabilir.
Kullanım amacına göre 300 mikron ile 5mm arası kalınlıkta uygulamayla mükemmel koruma sağlar.


EPOKSİLERİN GENEL ÖZELLİKLERİ
  • HİJYENİKTİR, KOLAY TEMİZLENİR
  • ANTİBAKTERİYAL ÖZELLİKTEDİR
  • TOZUMA YAPMAZ
  • DEKORATİF GÖRÜNÜMDEDİR
  • KİMYASALLARA DAYANIKLIDIR
  • MEKANİK MUKAVEMETİ YÜKSEKTİR
  • KAYMAZ ZEMİNLER OLUŞTURUR
  • YEKPARE GÖRÜNÜMDEDİR
  • SIVILARA KARŞI GEÇİRİMSİZ
  • ELEKTRİK İZOLASYONU SAĞLAR
  • UZUN ÖMÜRLÜ VE EKONOMİKTİR
  • KOLAY UYGULANABİLİR
  • GENİŞ RENK SEÇENEKLERİ VARDIR

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder