Epoksi Poliüretan Uygulama ve Satış, Konularında. Epoksi Astar, Ara Kat, Son Kat Seçimlerinde Malzemeyi Nasıl Uygulayacağınız Konusunda Benimle Görüşebilirsiniz. DANIŞMA ÜCRETİ TALEP ETMİYORUM. Epoksi Poliüretan Satışları Ve Uygulamaları Konusunda Malzeme Konusunda Her Zaman Arayabilir Bilgi Edinebilirsiniz. Epoksi Yada Poliüretan zemin etüdü kesinlikle ücretsizdir.

Epoksi Poliüretan Uygulama Satış Ve Ücretsiz Danışmanlık Hizmetlerim mevcuttur.



Saygılarımla

Epoksi Poliüretan Sistemleri Uzmanı

Emrah

İrtibat Tel: 0530 907 88 75


6 Ocak 2011 Perşembe

Self Levelling Epoksi Kaplama

Self Levelling Epoksi Kaplama

Yüzey Hazırlıgı Yapılması: Zemin sartları saglanmıs yüzeylerde; gevsek parçacıkların, zayıf serbet tabakasının, olası yag ve kir tabakasının alınması ve yüzeyin pürüzlendirilmesi amacıyla, yüzey hazırlıgı yapılır. Yüzeyler hazırlıgı, vakumlu bilyeleme makinesi (Shot Blasting - Blastrac), ile yapılacaktır. Piyasada genellikle kullanılan, mermer silim makinesi, elmas uçlu el makineleri ve rotatiger kullanılmaktadır. Mermer silim makinesi ve elmas uçlu el aletleri yüzeyde mikron mertebesinde “silim” yaptıgından kullanılmayacaktır. Gerçek bir pürüzlendirme yapamayan, sadece zeminde yer yer noktacıklar bırakan Rotatiger de kullanılmayacaktır. Ancak vakumlu bilyeleme makinesinin giremedigi yerlerde diger aletlerin kullanılmasına izin verilecektir.
Yüzey Tamiratı Yapılması: Çukur, çatlak, kırık, segregasyon gibi hatalar epoksi astar ve epoksi harç ile yapılır. 4-5 mm den daha derin ve büyük alanlı tamiratlar epoksi kaplamaya uygun çimento esaslı tamir harçları ile de yapılabilir. Çatlakların derin olması ve zeminden su gelme tehlikesi var ise epoksi enjeksiyon yapılarak çatlak kesidinin doldurulması gereklidir. Çatlakların zaman içinde hareket ederek kaplamaya yansıması olasılıgı var ise, cam elyaf ile güçlendirerek tamirat yapılması konusu degerlendirilmelidir. Bazı durumlarda epoksi enjeksiyon ile nem ve su transferi engellenememektedir. Bu durumlarda çatlak kesidini ve altındaki boslukları dolduracak reaktif poliüretan enjeksiyon uygulaması yapılmalıdır. Bu durumda epoksi uygulama yapmadan önce uyulması gereken nem sartlarına ve bekleme sürelerine dikkat edilmelidir.
Epoksi Astar Uygulaması: Temizlenmiş, çatlak ve derz tamiratı yapılmıs, nem ve su sorunları olmayan betonarme yüzey, epoksi astar atılmaya uygun hale getirilmistir. Solventsiz epoksi astar uygulanır. Epoksi malzeme hazırlanırken önce A bileseni (epoksi reçine) düsük devirli karıstırıcı ile karıstırılır, karıstırma islemi devam ederken yavas yavas B bileseni (epoksi sertlestirici) üzerine ilave edilir ve malzeme homojen hale gelinceye kadar karıştırma işlemi sürer. Malzeme sarfiyatı yüzey kosullarına baglı olarak 300-500 gr/m² olmaktadır. Solventsiz epoksi astar, yüzeye rulo ile tek kat emprenye edilecek ve üzerine silis veya kuvars dolgu serpilecektir. Epoksi astar; boslukları doldurur, yüzeyin darbe ve kimyasal direncini arttırır, aynı zamanda kendisinden sonra gelen katların yüzeye yapısmasını saglar.
Epoksi Ara Kat Uygulaması: Solventsiz Epoksi Astar uygulanan yüzeyler nem, toz ve hava akımından korunmalı. Herhangi bir sekilde yaya veya araç trafigine açılmamalıdır. Hava ve ortam sıcaklıgına baglı degismekle birlikte astar uygulamasından 8 saat sonra üzerine Solventsiz Epoksi Kaplama malzemesi uygulanır. Uygulama yapmadan önce üzerine hafif dolgu serpilmis yüzey üzerindeki gevsek malzemeler endüstriyel süpürgeler yardımı ile süpürülerek alınır. Epoksi ara kat malzemesi hazırlanırken önce A bileseni (epoksi reçine) düsük devirli karıstırıcı ile karıstırılır, karıstırma islemi devam ederken yavas yavas B bileseni (epoksi sertlestirici) üzerine ilave edilir. Malzeme homojen hale geldikten sonra C bileseni (silis-kuvars dolgu) yavas yavas ilave edilir. Yaklasık 3 dk daha karıstırıldıktan sonra ara kat uygulamasına geçilebilir. Solventsiz epoksi arakat malzemesi istenilen renkte ve mala ile uygulanır.
Self Levelling Epoksi Kaplama Son Kat Uygulaması: Solventsiz epoksi arakat uygulanan yüzeyler nem, toz ve hava akımından korunacak, herhangi bir sekilde yaya veya araç trafigine açılmayacaktır. Hava ve ortam sıcaklıgına baglı degismekle birlikte astar uygulamasından 8 saat sonra üzerine solventsiz self levelling epoksi kaplama malzemesi uygulanır. Epoksi self levelling son kat malzemesi hazırlanırken önce A bileseni (epoksi reçine) düsük devirli karıstırıcı ile karıstırılır, karıstırma islemi devam ederken yavas yavas B bileseni (epoksi sertlestirici) üzerine ilave edilir. Malzeme homojen hale geldikten sonra C bileseni (silis-kuvars dolgu) yavas yavas ilave edilir. Yaklasık 3 dk daha karıstırıldıktan sonra ara kat uygulamasına geçilebilir. Self levelling epoksi kaplama, istenilen renkte, taraklı mala veya seviye taragı ile uygulanır ve hava kabarcıkları kirpi rulo ile alınır. İstenilen kalınlıga göre malzeme sarfiyatı degisecektir. Uygulama bittiginde pürüzsüz çok düzgün ve parlak bir yüzey elde edilir. Hava ve ortam sıcaklıgına baglı olarak, yüzey 48 saat içinde yaya trafigine açılabilir.



Self Levelling Epoksi Kaplama Genel Teknik Şartnamesi
Ön Bilgi:
Şartname isminde geçen “genel” ibaresi; uygulama yapılacak olan yüzeyin ve işletmenin özgün koşullarına bağlı olarak, farklı self levelling epoksi kaplama sistem seçeneklerinin bulunması nedeniyle konulmuştur. Uygulama yapılacak olan alanın özgün koşullarına göre kalınlık belirlenmesi gerekmektedir. Belirlenen kalınlığı göre de malzeme sarfiyatları ortaya çıkacaktır. Self levelling epoksi kaplama uygulamaları 2,5-4 mm yapılmaktadır. Uygulama yapılacak işletmenin özellikleri ve ihtiyaçlarına bağlı olarak özel bir şartname hazırlanmalıdır.
Sıcaklık ve Nem:
Epoksi kaplama uygulaması için, ortam ve beton yüzey sıcaklığı +10°C ile +30°C arasında olması gereklidir. Beton nem oranı koşulsuz ağırlıkça ≤%4 olmalı ve ortamdaki bağıl nem oranının %80‘den küçük olması gereklidir. Bağıl nemin; şebnem noktası olarak da bilinen “Yoğuşma Sıcaklığı”nın altında olması gereklidir. Beton nem oranı nemölçer ile ölçülecek, gerektiğinde ortam sıcaklığı yükseltilecektir.
Yüzey Hazırlığı:
Epoksi kaplama yapmaya uygun betonarme zeminlerde; olası gevşek parçacıkların, zayıf şerbet tabakasının, var ise yağ ve kir tabakasının alınması ve yüzeyin pürüzlendirilmesi ve temizlenmesi amacıyla, yüzey hazırlığı yapılır. Epoksi kaplama yüzey hazırlığı, vakumlu bilyalama makinası (Shot Blasting-Blastrac), ile yapılmalıdır. Bu işlem için geleneksel olarak, mermer silim makinası, elmas uçlu el makinaları ve rotatiger kullanılmaktadır. Bu makinalar ile astarın yüzeye emdirilmesi için yeterli olacak yüzey hazırlığı yapılamamaktadır. Vakumlu bilyeleme makinasının giremediği yerlerde el spirallerinin kullanılmasına izin verilir. Yüzey hazırlığı işlemi sonunda yüzeyler temiz, kuru, yağ ve kir tabakasından, varsa kür malzemelerinde arındırılmış olacaktır. Zayıf beton uzaklaştırılacak, kuşgözü boşluklar ve delikler tekniğine uygun bir biçimde tamir edilecektir. Betonarme yüzeylerdeki çimento şerbeti aşındırıcı donanım kullanılarak kaldırılacak, yüzeyler, açık gözenekli bir hale getirilecektir. Yüzeydeki yüksek yerler aşındırılarak zımparalanacak ve temizlenecektir. Uygulama yapılacak yüzeydeki tüm toz, gevşek ve oynak parçacıklar fırça ve elektrik süpürge ile temizlenecektir.
Epoksi Astar Uygulaması:
Gerekli yüzey hazırlığı, temizliği ve tamiratları yapılmış, minimum nem koşullarını sağlayan betonarme yüzey, epoksi astar uygulamasına hazırdır. Uygulamada kullanılacak diğer malzemeler gibi epoksi astar da solventsiz olacaktır. Epoksi malzeme hazırlanırken önce A bileşeni (epoksi reçine) düşük devirli karıştırıcı ile karıştırılacak, karıştırma işlemi devam ederken yavaş yavaş B bileşeni (epoksi sertleştirici) üzerine ilave edilecek ve malzeme homojen hale gelinceye kadar karıştırma işlemi sürecektir. Malzeme sarfiyatı yüzey koşullarına ve uygulanacak sisteme bağlı olarak 300-500 gr/m² olacaktır. Solventsiz epoksi astar, yüzeye rulo veya mala ile dolgulu veya dolgusuz uygulanabilmektedir. Bunu da yine uygulanacak self levelling epoksi sistemi belirlemektedir. Yine aynı şekilde seçilen sisteme göre üzerine silis veya kuvars dolgu serpilebilir. Epoksi astar; betonun içine nüfuz eder, boşlukları doldurur, yüzeyin darbe ve kimyasal direncini arttırır, çok yüksek bir direnç ile betonarme yüzeye yapışır. Kendisinden sonra gelen katların kendisine yapışması ile de yapılan kaplamanın betonarme yüzey ile bütünleşmesini sağlar.
Ara Kat Uygulaması:
Solventsiz epoksi astar uygulanan yüzeyler nem, toz ve hava akımından korunacak, yaya veya araç trafiğine açılmayacaktır. Hava ve ortam sıcaklığına bağlı olarak değişmekle birlikte astar uygulamasından 8-24 saat sonra üzerine solventsiz epoksi ara kat uygulaması yapılacaktır. Uygulama yapmadan önce eğer üzerine dolgu serpilmiş ise, fazlalık dolgu endüstriyel süpürgeler yardımı ile alınacaktır. Ara kat malzemesi hazırlanırken önce A bileşeni (epoksi reçine) düşük devirli karıştırıcı ile karıştırılacak, karıştırma işlemi devam ederken yavaş yavaş B bileşeni (epoksi sertleştirici) üzerine ilave edilecektir. Malzeme homojen hale geldikten sonra C bileşeni (silis-kuvars dolgu) yavaş yavaş ilave edilecektir. Yaklaşık 3 dk daha karıştırıldıktan sonra ara kat uygulamasına geçilecektir. Epoksi ara kat istenilen renkte ve mala ile uygulanacaktır. Seçilmiş olan self levelling epoksi kaplama sistemine göre ardından üzerine silis – kuvars dolgu serpilebilir.
Self Levelling Epoksi Kaplama Son Kat Uygulaması:
Solventsiz epoksi ara kat uygulanan yüzeyler nemden, tozdan ve hava akımından korunacak, herhangi bir şekilde araç veya yaya trafiğine açılmayacaktır. Hava ve ortam sıcaklığına bağlı değişmekle birlikte ara kat uygulamasından 8-24 saat sonra üzerine solventsiz self levelling epoksi kaplama malzemesi uygulanacaktır. Epoksi self levelling son kat malzemesi hazırlanırken önce A bileşeni (epoksi reçine) düşük devirli karıştırıcı ile karıştırılacak, karıştırma işlemi devam ederken yavaş yavaş B bileşeni (epoksi sertleştirici) üzerine ilave edilecektir. Malzeme homojen hale geldikten sonra C bileşeni (silis-kuvars dolgu) yavaş yavaş ilave edilecektir. Yaklaşık 3 dk daha karıştırıldıktan sonra ara kat uygulamasına geçilecektir. Self levelling epoksi kaplama, istenilen renkte, taraklı mala veya seviye tarağı ile uygulanacak ve hava kabarcıkları kirpi rulo ile alınacaktır. Belirlenen sisteme bağlı olarak malzeme sarfiyatı değişiklik gösterecektir. Uygulama bittiğinde pürüzsüz çok düzgün ve parlak bir yüzey elde edilecektir. Hava ve ortam sıcaklığına bağlı olarak, yüzey 48 saat içinde yaya trafiğine açılabilecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder