Epoksi Poliüretan Uygulama ve Satış, Konularında. Epoksi Astar, Ara Kat, Son Kat Seçimlerinde Malzemeyi Nasıl Uygulayacağınız Konusunda Benimle Görüşebilirsiniz. DANIŞMA ÜCRETİ TALEP ETMİYORUM. Epoksi Poliüretan Satışları Ve Uygulamaları Konusunda Malzeme Konusunda Her Zaman Arayabilir Bilgi Edinebilirsiniz. Epoksi Yada Poliüretan zemin etüdü kesinlikle ücretsizdir.

Epoksi Poliüretan Uygulama Satış Ve Ücretsiz Danışmanlık Hizmetlerim mevcuttur.



Saygılarımla

Epoksi Poliüretan Sistemleri Uzmanı

Emrah

İrtibat Tel: 0530 907 88 75


1 Temmuz 2011 Cuma

Oksalik Asit Nedir

Oksalik asit, bitki kökenli en tanınmış organik asitlerden biri.Kimyasal formülü (COOH)2'dir. Tabiatta; sodyum tuzu halinde kuzukulağı bitkisinde, kalsiyum tuzu olarak ravent bitkisinde ve birçok başka bitkinin hücre özsuyunda bulunur. Patalojik durumlarda (hastalık halinde) mesane ve böbrektaşı (oksalat taşı) meydana gelmesine sebebiyet verebilecek şekilde, kalsiyum oksalat olarak idrarda küçük miktarlarda bulunur. Daha yüksek miktardaki mevcudiyeti, kalsiyum metabolizmasını bozucu olarak zehirleyici olur.

Özellikleri

Oksalik asit, sulu çözeltilerden, erime noktası 101,5°C olan renksiz, prizmatik, dihidrat (iki sulu)kristaller verecek şekilde kristallenir. Özellikle karbontetraklorür beraberliğinde, ısıtma ile susuz kristaller (erime noktası 189.5°C) elde edilir. Oksalik asit, su ve alkolde hızla, eterde ise yavaşça çözünür.

Üretim

Oksalik asit, ticari olarak sodyum formiyattan (H-COONa) elde edilir. Bunun için sodyum formiyat, sodyum hidroksitle hızlı bir şekilde, 360°C'ye kadar ısıtılır; Reaksiyonuna göre, oksalik asidin sodyum tuzu elde edilir. Buna kireç sütü ilavesiyle kalsiyum oksalat, sonra sülfürik asit muamelesiyle oksalik asit ele geçer.

Kullanılışı

Dihidrat (iki sulu) oksalik asit, titrasyon standardı olarak alkalimetri ve manganometride, keza kalsiyumun kantitatif analizinde ve nadir toprak metallerinin ayrılmasında kullanılır. Endüstride oksalik asit ve antimonlu tuzları, tekstil boyamada mordan olarak kullanılır.

Birçok bitkisel kaynakta içerik olarak bu organik asit bulunur.Bunlar kuzukulağı,domates,ıspanak saymak mümkündür.Asit olması ortamdaki mevcut bir iyonla tuz oluşturmasını beraberinde getirir.Vücuda ya da biyolojik canlı sisteme girmiş oksalit asit bu iyonlarla tuz oluşturur.kalsiyum oksalat en çok karşıya çıkan tuzu olup vücutta özellikle üriner sistemde böbrekte birikmelere yol açarak böbrektaşı oluşmasında baş rolü üstlenebilir.

Kaynak: Rehber Ansiklopedisi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder