Epoksi Poliüretan Uygulama ve Satış, Konularında. Epoksi Astar, Ara Kat, Son Kat Seçimlerinde Malzemeyi Nasıl Uygulayacağınız Konusunda Benimle Görüşebilirsiniz. DANIŞMA ÜCRETİ TALEP ETMİYORUM. Epoksi Poliüretan Satışları Ve Uygulamaları Konusunda Malzeme Konusunda Her Zaman Arayabilir Bilgi Edinebilirsiniz. Epoksi Yada Poliüretan zemin etüdü kesinlikle ücretsizdir.

Epoksi Poliüretan Uygulama Satış Ve Ücretsiz Danışmanlık Hizmetlerim mevcuttur.



Saygılarımla

Epoksi Poliüretan Sistemleri Uzmanı

Emrah

İrtibat Tel: 0530 907 88 75


7 Eylül 2011 Çarşamba

Epoksi Nedir Ne Amaçla Kullanılır Epoksi nin Artıları Eksileri Nelerdir

Epoksi

Epoksi, termosetler grubundan yapıştırıcı bir kimyasal reçinedir. Suya, aside ve alkaliye direnci çok iyidir, zamanla direnç özelliğini yitirmez. Çatlağa doldurulmuş epoksi yapıştırıcısı, çatlağın yarattığı süreksizlik ortamını sürekli duruma dönüştürür, çatlağın her iki yüzünü çatlak boyunca sürekli olarak birbirine bağlar ve gerilme birikimlerini önler.
Cam veya korbon elyafı ile epoksi kombinasyonu mükemmel mekanik dayanıklılığa sahiptir. Bu yüzden uzay ve havacılık teknolojilerinde ve denizcilik alanında çok kullanılır. Genellikle iki komponentli olan epoksiler, diğer termoset plastikler gibi belli süre sonra sıvı hâlden katı hâle geçer ve takibeden bir iki hafta içinde kür alarak final sertliğe ulaşır.
Epoksi, inşaat alanında da yaygın kullanılan bir malzemedir. Onarım sırasına uygun çatlakların doldurulmasında, sonradan betonun içine eklenecek çelik donatıların yerleştirilmesinde kullanılır. Betonarme içine saplanan donatılar için çekme mukavemetleri oldukça yüksektir.
Ayrıca, boya veya astar olarak da kullanılır.
epoksi aynı zamanda bir yüzey kaplama ürünüdür
Epoxy sözcüğü Yunanca iki önekten türemiştir: “üzerinde” anlamına gelen “epi” ve “keskin/asitli” anlamýna gelen “oxy”.
Epoksi veya polyepoksit katalizatör ajan ile kimyasal reaksiyona girdiğinde sertleşen ve kürünü alan sentetik reçinedir. Epoksi ilk defa Almanya'da 1939 senesinde I.G.Farben Industrie tarafıdan bulunmuş olup kalsiyumu yapıştırma gücü ile dişcilik ve tıp sektörüne yönelik kullanılmıştır. Zamanla mukavvim özelliği ve yapışma kuvveti sebebiyle inşaat sektörüne, cam takviyeli plastik üretimine adapte edilmiştir. Bu bileşenler içerisine beton agregalarında olduğu gibi bazı viskozite ve yoğunluk arttırıcı kompenetler eklenerek modifikasyonu sağlanamış, tip ilaç taşımacılık inşaat gibi kuvvetli hijyenik ve dekoratif görselliğe hitap eden zemin kaplamaları ortaya çıkmıştır.


Poliüretan Nedir? Nerelerde Kullanılır?


Poliüretan karbamat bağlantıları ile birleştirilen organik üniteler zincirinden oluşan bir polimerdir. Esnek ve esnemeyen köpükler, dayanıklı elastomerler ve yüksek performanslı yapıştırıcılar, sentetik fiberler, contalar, prezervatifler, halıların alt kısmı ve sert plastik yapımında kullanılırlar . Poliüretan ürünlere çoğu zaman üretanlar da denir. Ancak etil karbamat olarak da bilinen özel üretan maddesi ile karıştırılmamalıdır. Poliüretanlar etil karbamatdan yapılmaz ve onu içermezler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder