Epoksi Poliüretan Uygulama ve Satış, Konularında. Epoksi Astar, Ara Kat, Son Kat Seçimlerinde Malzemeyi Nasıl Uygulayacağınız Konusunda Benimle Görüşebilirsiniz. DANIŞMA ÜCRETİ TALEP ETMİYORUM. Epoksi Poliüretan Satışları Ve Uygulamaları Konusunda Malzeme Konusunda Her Zaman Arayabilir Bilgi Edinebilirsiniz. Epoksi Yada Poliüretan zemin etüdü kesinlikle ücretsizdir.

Epoksi Poliüretan Uygulama Satış Ve Ücretsiz Danışmanlık Hizmetlerim mevcuttur.



Saygılarımla

Epoksi Poliüretan Sistemleri Uzmanı

Emrah

İrtibat Tel: 0530 907 88 75


7 Eylül 2011 Çarşamba

Teknelerde Zehirli Boya Kullanımı

Teknenizin özelliklerine göre doğru zehirli boyayı belirlemek çok önemlidir. Bu seçimde teknenizin tipi, azami hızı, bulunduğu liman veya marinanın bölgesi, bağlı kalma süresi dikkate alınmalıdır.
Selfpolishing tipi zehirli boyalarda, boyanın etkisi kat başına 4 ay cıvarındadır. Çekek süreniz 12 ay ise 3 kat zehirli boya tatbik etmeniz gerekmektedir.

Selfpolishing boyalar, belli ortalama hızlara göre tasarlanmıştır. Tekneniz uzun süreler bu hızın çok altında seyrederse (veya limanda uzun süreli yatarsa) su kesiminiz kirlenir. Yada, tekneniz çok hızlı seyrederse (fazla mile dayanıksız yanlış zehirli tatbik edilmiş ise) zehirli boya kontrolsüz çözünerek teknenizi erken çekek yapmanızı gerektirebilir.

Teknenizin baş ve kıç kısımlarında aşırı aşınan bölgeleri ek katlarla korumanızda gerekecektir.

Kekamoz diye bilinen midyeler, salgıladıkları çok etkin tutkal sayesinde teknenizin su kesimine ve karinasına yapışırlar. Bu kakamozları koparırken, lamine teknelerde jelkot ve elyaf hasar görebilir. Bu noktalarda, zaman içinde osmoz başlar. Teknenin karinasına kekamoz yerleşmesini gözlemliyerek mutlaka önliyebilirsiniz.


Uygulama esnasında zehirli boya uygulanacak yüzey tatlı suyla iyice yıkanarak temizlenlenmeli ve yüzey hertürlü atıklardan ve tozlardan arındırılmalıdır. Alttaki zehirli boya cinsi ne olursa olsun, yeni uyguluyacağınız zehirli boyanın uzun ömürlü olması için mutlaka üniversal anticorrosiv bir zehirli boya astarı kullanılmalıdır. Zehirli boya uygulamanızı sabahtan başlıyarak 1 kat astar 6-8 saat sonra 1 kat zehirli boya ertesi güne sabah 2. katı atıp 6-8 saat zaman aralığı ve 3. kat ile tamamlıyabilirsiniz.
Rüzgarınız bol,şansınız daima sizinle birlikte olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder