Epoksi Poliüretan Uygulama ve Satış, Konularında. Epoksi Astar, Ara Kat, Son Kat Seçimlerinde Malzemeyi Nasıl Uygulayacağınız Konusunda Benimle Görüşebilirsiniz. DANIŞMA ÜCRETİ TALEP ETMİYORUM. Epoksi Poliüretan Satışları Ve Uygulamaları Konusunda Malzeme Konusunda Her Zaman Arayabilir Bilgi Edinebilirsiniz. Epoksi Yada Poliüretan zemin etüdü kesinlikle ücretsizdir.

Epoksi Poliüretan Uygulama Satış Ve Ücretsiz Danışmanlık Hizmetlerim mevcuttur.



Saygılarımla

Epoksi Poliüretan Sistemleri Uzmanı

Emrah

İrtibat Tel: 0530 907 88 75


30 Haziran 2011 Perşembe

Kalsiyum klorür nedir? nerelerde kullanılır;

Kalsiyum klorür nedir? nerelerde kullanılır
Kalsiyum klorür tanımı - Kalsiyum klorür özellikleri - kullanıldığı yerler hakkında


Kalsiyum klorür, oda sıcaklığında katı halde bulunan iyonik yapıdaki tuzlardan biridir. Direk olarak kireç taşından üretilebildiği gibi, Solvay yöntemi sonucunda yüksek miktarlarda yan ürün olarak da elde edilebilmektedir. Higroskopik yapısından ötürü, kapalı kaplarda saklanmalıdır.


Türk Gıda Kodeksi’nin Gıda Maddelerinde Kullanılan Renklendiriciler ve Tatlandırıcılar Dışındaki Katkı Maddelerinin Saflık Kriterleri Tebliği (2002/28)’ne göre kalsiyum klorür için aşağıdaki tanımlama yapılmıştır:


E 509 Kalsiyum Klorür


Tanım:


Kimyasal adı: Kalsiyum klorür

Einecs: 233-140-8

Kimyasal formülü: CaCl2 . nH20 (n=0, 2 veya 6 )

Molekül ağırlığı: 110.99 (susuz), 147.02 (dihidrat ), 219.08 (hekzahidrat)

Saflık: Susuz bazda içeriği %93.0'den az olmamalıdır.


Tanımlama: Beyaz, kokusuz, higroskopik toz veya hava ile temas edince tozlanan kristaller.


Belirleme:


A. Kalsiyum ve klorür için pozitif testler:


B. Çözünürlük: Susuz kalsiyum klorür: Suda ve etanolde serbestçe çözünür.


Dihidrat: Suda serbestçe çözünür, etanolde çözünür.


Hekzahidrat: Suda ve etanolde çok çözünür.


Magnezyum ve alkali tuzları: Susuz bazda %5’den fazla olmamalıdır.


Florür: 40 mg/kg’dan fazla olmamalıdır.


Arsenik: 3 mg/kg’dan fazla olmamalıdır.


Kurşun: 10 mg/kg’dan fazla olmamalıdır.


Cıva: 1 mg/kg’dan fazla olmamalıdır




Kimyasal Özellikleri:


Kalsiyum klorür, çözelti içerisinde kalsiyum iyonu kaynağı olarak görev yapar ve kalsiyum bileşiklerinin çözünememesinden dolayı, çökelmeye sebep olur.


3CaCl2+2K3PO4 (aq) →Ca3(PO4)2(s) + 6 KCl(aq)


Sıvılaştırılmış CaCl2, kalsiyum metali elde edebilmek için elektrolize edilebilir.


CaCl2(l) → Ca(s) + Cl2(g)




Fonksiyon ve Özellikleri:


Asitliği düzenlemek, meyve ve sebzelerde dayanıklılığı arttırmak, metalleri bağlar.


Kullanımı:

Avrupa Birliği'nde, kalsiyum klorürün, ayırıcı, sabitleyici ve koyulaştırıcı özelliklerinden dolayı, gıda katkı maddesi olarak kullanımına izin verilmiştir. E509 adıyla da bilinen kalsiyum klorür, Amerikan Gıda ve İlaç Kurumu'nca (FDA) kullanımı güvenli görülmektedir. Gıda katkı maddesi olarak kişi başına ortalama tüketimi 160-345 mg/gün olarak belirtilir.


Kalsiyum klorür genelde elektrolit olarak kullanılmaktadır ve tuzludur; sporcu içecekleri ve diğer meşrubatlarda kalsiyum klorüre rastlamak mümkündür. Konserve ürünlerde, sebzelerin yapısını korumak; turşu ve benzeri ürünlerde gıdanın sodyum miktarını arttırmadan, tuzlu bir tat vermek amaçlı kullanılabilmektedir. Şekerleme ürünlerinde de kalsiyum klorür bulunabilmektedir.


Peynir üretiminde, işlenmiş süte eklenerek, kalsiyum ve protein arasındaki doğal dengeyi korumak için, kalsiyum klorürden yararlanılabilmektedir. Ayrıca; eğer süt, peynir yapımı için zayıf kalitede ise, pıhtı yumuşak olur, bu da kazeinde ağır kayıplara ve yağ da kayıplara neden olmasının yanında, zayıf pıhtılaşmaya neden olur; sabit bir pıhtılaşma süresi ve yeterli sıkılıkta pıhtı elde etmek amacıyla kalsiyum klorür ilavesi yapılır. Kalsiyum klorür su ile karıştırıldığında, aktif hale gelerek, bulunduğu ortamı ısıtabilme (ekzotermik) özelliğine de sahiptir.


Bira endüstrisinde, kalsiyum klorür, mineral eksikliğini gidermek için suya katılmaktadır, çünkü kalsiyum posa işlemi sırasındaki enzimatik reaksiyonlar, protein çökelmesi ve maya metabolizması için önemlidir. Ayrıca suyun sertliğini artırmaktadır. Klorür iyonları da, tadı şekerlendirerek güzelleştirirken, kalsiyum klorür yerine alçıtaşı eklenirse, sülfat iyonları, kuru, acı ve gevrek bir tada neden olmaktadır.


Read more:
http://www.anadolutayfasi.net/kimya/54585-kalsiyum-klorur-nedir-nerelerde-kullanilir.html#ixzz1Qlufldmo

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder