Epoksi Poliüretan Uygulama ve Satış, Konularında. Epoksi Astar, Ara Kat, Son Kat Seçimlerinde Malzemeyi Nasıl Uygulayacağınız Konusunda Benimle Görüşebilirsiniz. DANIŞMA ÜCRETİ TALEP ETMİYORUM. Epoksi Poliüretan Satışları Ve Uygulamaları Konusunda Malzeme Konusunda Her Zaman Arayabilir Bilgi Edinebilirsiniz. Epoksi Yada Poliüretan zemin etüdü kesinlikle ücretsizdir.

Epoksi Poliüretan Uygulama Satış Ve Ücretsiz Danışmanlık Hizmetlerim mevcuttur.



Saygılarımla

Epoksi Poliüretan Sistemleri Uzmanı

Emrah

İrtibat Tel: 0530 907 88 75


6 Mart 2013 Çarşamba

Epoksi Nedir ?

Epoksi son zamanlarda çok yoğun bir tanıtım ağına takılmış ve zemin kaplama sistemleri içerisinde en çok tercih edilen bir uygulama türü olmuştur.Epoksi'nin tercih edilme nedeni kesinlikle kolay olmasının yanında dayanıklı olması gibi birde fiyatı bunu etkilemektedir. Firmamız epoksi konusunda yıllardır elde ettiği tecrübeyi imalata yansıtmış ve sektöre sağlam adımlarla giriş yapmıştır
Epoksi zemin kaplma sistemlerinde hem astar hem son kot da firmamız epoksi üretimi yapmaktadır. Son sistem teknolojiyi kullanması bilen Adilcan Epoksi müşteri memmuniyetine önem vererek epoksi üretimi konusnda kesinlikle müşterilerinin öneri ve görüşlerini dikkate almaktadır. Epoksi nerde kullanılır yahut epoksi nasıl bir üründür gibi epoksi hakkında bir çok sorunuz olduğunu farzederek epoksi hakkında ansiklopeidk bilgilere kısace aşağıda yer verdik.

İşte epoksi yüzey hazırlığı nasıl yapılır ? Epoksi yüzey tamiri nedir ve nasıl yapılır ? Keza epoksi astar uygulaması nedir? Yine başka bir konu ise birinci kat epoksi hangi şartlarda ve nasıl uygulanmalıdır? Ve son olarak epoksi'nin son katı nasıl hayata geçer ve nasıl uygulanır? Ve daha epoksi hakkında bir çok sorunuza bu Epoksi konulu makale cevap verecek.
Yüzey Hazirligi Yapilmasi: Zemin sartlari saglanmis yüzeylerde; gevsek parçaciklarin, zayif serbet tabakasinin, olasi yag ve kir tabakasinin alinmasi ve yüzeyin pürüzlendirilmesi amaciyla, yüzey hazirligi yapilir. Yüzeyler hazirligi, vakumlu bilyeleme makinesi (Shot Blasting - Blastrac), ile yapilacaktir. Piyasada genellikle kullanilan, mermer silim makinesi, elmas uçlu el makineleri ve rotatiger kullanilmaktadir. Mermer silim makinesi ve elmas uçlu el aletleri yüzeyde mikron mertebesinde “silim” yaptigindan kullanilmayacaktir. Gerçek bir pürüzlendirme yapamayan, sadece zeminde yer yer noktaciklar birakan Rotatiger de kullanilmayacaktir. Ancak vakumlu bilyeleme makinesinin giremedigi yerlerde diger aletlerin kullanilmasina izin verilecektir.

Yüzey Tamirati Yapilmasi: Çukur, çatlak, kirik, segregasyon gibi hatalar epoksi astar ve epoksi harç ile yapilir. 4-5 mm den daha derin ve büyük alanli tamiratlar epoksi kaplamaya uygun çimento esasli tamir harçlari ile de yapilabilir. Çatlaklarin derin olmasi ve zeminden su gelme tehlikesi var ise epoksi enjeksiyon yapilarak çatlak kesidinin doldurulmasi gereklidir. Çatlaklarin zaman içinde hareket ederek kaplamaya yansimasi olasiligi var ise, cam elyaf ile güçlendirerek tamirat yapilmasi konusu degerlendirilmelidir. Bazi durumlarda epoksi enjeksiyon ile nem ve su transferi engellenememektedir. Bu durumlarda çatlak kesidini ve altindaki bosluklari dolduracak reaktif poliüretan enjeksiyon uygulamasi yapilmalidir. Bu durumda epoksi uygulama yapmadan önce uyulmasi gereken nem sartlarina ve bekleme sürelerine dikkat edilmelidir.

Epoksi Astar Uygulamasi: Temizlenmis, çatlak ve derz tamirati yapilmis, nem ve su sorunlari olmayan betonarme yüzey, epoksi astar atilmaya uygun hale getirilmistir. Solventsiz epoksi astar uygulanir. Epoksi malzeme hazirlanirken önce A bileseni (epoksi reçine) düsük devirli karistirici ile karistirilir, karistirma islemi devam ederken yavas yavas B bileseni (epoksi sertlestirici) üzerine ilave edilir ve malzeme homojen hale gelinceye kadar karistirma islemi sürer. Malzeme sarfiyati yüzey kosullarina bagli olarak 300-500 gr/m² olmaktadir. Solventsiz epoksi astar, yüzeye rulo ile tek kat emprenye edilmelidir. Epoksi astar; bosluklari doldurur, yüzeyin darbe ve kimyasal direncini arttirir, ayni zamanda kendisinden sonra gelen katlarin yüzeye yapismasini saglar.

I. Kat Epoksi Boya Uygulamasi: Solventsiz Epoksi Astar uygulanan yüzeyler nem, toz ve hava akimindan korunmali. Herhangi bir sekilde yaya veya araç trafigine açilmamalidir. Hava ve ortam sicakligina bagli degismekle birlikte astar uygulamasindan 8 saat sonra üzerine Solventsiz Epoksi Boya istenilen renkte rulo ile 300-400 gr/m² sarfiyat olacak sekilde uygulanir. Epoksi malzeme hazirlanirken önce A bileseni (epoksi reçine) düsük devirli karistirici ile karistirilir, karistirma islemi devam ederken yavas yavas B bileseni (epoksi sertlestirici) üzerine ilave edilir ve karisim homojen hale gelinceye kadar karistirma islemi sürer.

Son Kat Epoksi Boya Uygulamasi:
1. Kat epoksi boya uygulamasindaki islemler tekrarlanacak ve epoksi boya islemi tamamlanacaktir. Hava ve ortam sicakligina bagli olarak, yüzey 48 saat içinde yaya trafigine açilabilir

1 yorum:

  1. epoksi zemin kaplama
    Firmamız Türkiye genelinde yapmış olduğu epoksi zemin kaplama uygulamaları ile sektörde seçkin firmalar arasında yer almaktadır. Bünyesinde barındırdığı uzman ekipleri ve teknik kadrosu ile epoksi zemin kaplama sektöründe estetik, sağlam, hesaplı ve güvenli hizmet düşüncesiyle ile çalışmaktadır. Epoksi Kaplama faaliyetlerindeki değişiklikleri ve güncel gelişmeleri bünyesine kolaylıkla adapte edebilen firmamız; gün geçtikçe kendini geliştirmekte, ürün yelpazesini genişletmektedir.
    www.birlikyapi.net

    YanıtlaSil