Epoksi Poliüretan Uygulama ve Satış, Konularında. Epoksi Astar, Ara Kat, Son Kat Seçimlerinde Malzemeyi Nasıl Uygulayacağınız Konusunda Benimle Görüşebilirsiniz. DANIŞMA ÜCRETİ TALEP ETMİYORUM. Epoksi Poliüretan Satışları Ve Uygulamaları Konusunda Malzeme Konusunda Her Zaman Arayabilir Bilgi Edinebilirsiniz. Epoksi Yada Poliüretan zemin etüdü kesinlikle ücretsizdir.

Epoksi Poliüretan Uygulama Satış Ve Ücretsiz Danışmanlık Hizmetlerim mevcuttur.



Saygılarımla

Epoksi Poliüretan Sistemleri Uzmanı

Emrah

İrtibat Tel: 0530 907 88 75


18 Ağustos 2011 Perşembe

Epoksi için Alt Yapı hazırlığı ( Beton )



Polimerik zemin kaplamaları ( Epoxy, PÜ ) toz ve kirlilikten arındırılmış kuru ve sağlam alt yapıya uygulanır. Alt yapıdaki tozlar, aderansı zayıf tabakalar ( çimento şerbeti, eski boya ve zayıf beton parçaları) uygulamadan önce alt yapıdan uzaklaştırılmalıdır.



Eğer zemin hafif bir rutubet gösteriyorsa, aderans test edilir.



Eğer alt yapı ciddi bir biçimde hasara uğramışsa, boya uygulamasından önce yüzeyin yenilenmesi gerekebilir. ( Eski betonun agregalar görünene ve sağlam alt yapıya ulaşana kadar kırılması ve yeniden beton atılması )



Yeni betonda , şerbet tabakası varsa, yüzey sert ve tamamen pürüzsüz ise yüzeyin mekanik olarak aşındırılması gerekir. ( Kumlama, tarazlama, shot blasting- çelik bilyacıklar püskürterek pürüzlendirme v.s gibi bir metod ile)



Boyanmamış yeni veya eski beton yüzeydeki pürüzlüklerin giderilmesi için soğuk su ile seyreltilmiş asit solüsyonu kulllanılabilinir. Uygulama sert bir fırça veya otomatik yıkama makinası ile yapılabilir. Daha sonra beton iyice durulanmalı asitlik PH kağıdı ile kontrol edilmeli ve nihayet yüzey kurutulmalıdır.



Kullanılmış beton alt yapıdaki gres ve yağ lekeleri, deterjanlı su ile yıkanarak temizlenmeli ve daha sonra alt yapı durulanarak kurutulmalıdır.



Hafif yüzey düzensizlikleri, Emapox SF macun, veya Çimentolu Epoxy harcı ile , boya uygulamasından önce düzeltilmeli. Eğer eğimler ve doldurulması gereken boşluklar var ise bunlar Emapox SF harç ile hazırlanmalı ve doldurulmalıdır.



Uygulama yapılacak betonda gerekli yapısal özellikler:



Beton alt yapı , düşünülen mekanik strese herhangibir hasara uğramadan dayanıklı olmalıdır.

Beton dairesel kesilir üzerine ağırlık yapıştırılır ve çekilir
 Beton kalitesi                         DIN 1045  ³ B25,


Yapışma-Çekme  mukavemeti        en az 1,5 N/mm², 

Elkometer adhesion

>21 Kg/cm²

Pull off test  olmalı









50 mm.

5 mm
 

























Yapışma çekme testi her 200 m² alan için 3 defa tekrarlanmalıdır.









Beton rutubeti                                  max %4 (Concrete Moisture CM aleti ile ölçülür )

 Beton içinden yükselen rutubet nedeni ile boyada hasar olmamasını ( Blister veya balşoncuk halinde kabarma ) temin için rutubet tesi gereklidir.







Epoxy veya PU uygulaması esnasında zemin sıcaklığı Dew Point ( Yoğuşma sıcaklığı ) dan en az 3° C yukarıda olmalıdır. Böylece zeminin hem uygulama esnasında hemde kaplamanın kürlenmesi esnasında terlemediğinden emin olunabilinir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder