Epoksi Poliüretan Uygulama ve Satış, Konularında. Epoksi Astar, Ara Kat, Son Kat Seçimlerinde Malzemeyi Nasıl Uygulayacağınız Konusunda Benimle Görüşebilirsiniz. DANIŞMA ÜCRETİ TALEP ETMİYORUM. Epoksi Poliüretan Satışları Ve Uygulamaları Konusunda Malzeme Konusunda Her Zaman Arayabilir Bilgi Edinebilirsiniz. Epoksi Yada Poliüretan zemin etüdü kesinlikle ücretsizdir.

Epoksi Poliüretan Uygulama Satış Ve Ücretsiz Danışmanlık Hizmetlerim mevcuttur.



Saygılarımla

Epoksi Poliüretan Sistemleri Uzmanı

Emrah

İrtibat Tel: 0530 907 88 75


22 Ağustos 2011 Pazartesi

Reçine esaslı endüstriyel zemin kaplama sistemlerini üç ana bölümde toplamak mümkündür.



  • Yüzeye nüfuz eden kaplamalardır ki; bunlar da akrilik esaslı ve poliüretan esaslı olarak ayrılabilmektedir. Bunlar beton yüzeyinde film tabakası oluşturmamakta, betonun mikro boşluklarına oturarak aşınma mukavemetini arttırmaktadırlar. Son derece ucuz olmaları sebebiyle ambarlarda vb. daha kaba alanlarda tercih edilen bu ürünler, yüzey mukavemetini arttırmakta, dolayısıyla tozumayı önlemekte ve yüzeyi şeffaflaştırmaktadırlar. Bu ürünler aynı zamanda geçirimsizlik sağlamakta ve kolay uygulanmaktadırlar. Poliüretan esaslı olanlar, akrilik esaslılara göre daha derine nüfuz edebilmektedirler.
  • İnce kaplamalar olarak isimlendirilen kaplamalardır. 250 mikron ile 1 mm. arasında olan malzemelerdir. Bunların reçine tipleri epoksi, poliüretan, akrilik ve furane olabilmektedir. Bu tip kaplamalar için uygulama yapılacak beton yüzeyin pürüzsüz olması gerekmektedir. Türkiye’deki uygulamalarda genelde pürüzsüz beton yüzeyleri elde edilemediği için bu kaplamalar pek uygulanamamaktadır. Avrupa’da ise en çok kullanılan kaplama çeşididirler ve maliyetleri de çok düşüktür. Türkiye’de en çok kullanılan ince film zemin kaplamaları; epoxy ve poliüretanlardır. Bu ürünler rulo ile ya da mala ile yayılarak uygulanabilmektedir.
  • Kalın zemin kaplama olarak isimlendirilen, 2-3 mm. arasında uygulanan zemin kaplamalarıdır. En yaygın olarak self levelingler (beton üzerinde kendisi yeni bir yüzey oluşturan ürünler,endüstriyel zemin kaplama,yer kaplama) uygulanmaktadır. Self leveling, epoksi ve poliüretanlar kullanılabilmektedir. Avrupa ve Amerika’da “epoxy screed” diye tanımlanan 5 mm. kalınlığında mala ile yayılan ürünler mevcuttur. Ayrıca batıda kullanımı yaygın olan, Türkiye’ye daha yeni yeni gelmeye başlayan, pompalanabilen, self leveling çimento esaslı endüstriyel şaplar mevcuttur.

Endüstriyel zemin kaplama yapılırken temel mühendislik kurallarına mutlaka uyulması gerekmektedir. Derzler kapatılmamalı ve kaplamaya aynen yansıtılmalıdır. Genleşme derzleri aynı kalınlıkta kalmalıdır. Türkiye’de son yıllarda hızla artan bu uygulamalarda yapılan genel ve önemli bir yanlış; reçine ve sertleştiricilerin torbalarla uygulama alanına götürülmesi, burada terazilerle veya kaplar ile muntazam olmayan ölçeklemeler ile karışımın yapılması ve uygulanmasıdır. Bu durumda endüstüriyel zeminin performansı son derece düşük olmakta, eskime ve bozulmalar hızlı olmakta ve maliyetler artmaktadır.Derz tamiri profesyonel kişilerce yapılmalıdır. Gelişmiş batı ülkelerinde (Amerika’da, İngiltere’de, Almanya) satın alınan epoksi zemin kaplaması, uygulama alanına, reçinesi, sertleştiricisi, dolgu malzemesi karıştırılarak, hata yapma olasılığının minimuma indirgendiği hazır bir malzeme halinde gelmekte ve profesyonel ekip ve ekipmanlar ile uygulanmaktadır. Tüm bu yukarıda irdelenen yapısal öğelerin, bir sistem içinde bir araya getirilip bütünleştirilmesi için uygun yapım sistemine gereksinim duyulmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder