Epoksi Poliüretan Uygulama ve Satış, Konularında. Epoksi Astar, Ara Kat, Son Kat Seçimlerinde Malzemeyi Nasıl Uygulayacağınız Konusunda Benimle Görüşebilirsiniz. DANIŞMA ÜCRETİ TALEP ETMİYORUM. Epoksi Poliüretan Satışları Ve Uygulamaları Konusunda Malzeme Konusunda Her Zaman Arayabilir Bilgi Edinebilirsiniz. Epoksi Yada Poliüretan zemin etüdü kesinlikle ücretsizdir.

Epoksi Poliüretan Uygulama Satış Ve Ücretsiz Danışmanlık Hizmetlerim mevcuttur.



Saygılarımla

Epoksi Poliüretan Sistemleri Uzmanı

Emrah

İrtibat Tel: 0530 907 88 75


15 Ağustos 2011 Pazartesi

Poliüretan Sonkat Boya


Emapol 300 SK Finish 
        Poliüretan Sonkat Boya
Katalog No:  300-K-XXXX

                       ÖZELLİKLERİ

TAVSİYE EDİLEN KULLANIM ALANLARI


Yüksek parlaklık ve parlaklık kalıcılığı
 - Yeni görünümünü, fırınlama gerektirmeyen     . ...
   .tüm boyalardan daha uzun muhafaza eder.
Dayanıklı boya filmi özelliği
- Hasarlara dayanıklı sert sağlam boya filmi
Mükemmel uygulama özellikleri.
- Tabanca, Fırça, rulo ve mala ile tatbik edilebilir.
.
Emapol 300 SK  , iki komponentli sonkat bir Poliüretan boyadır. Maksimum parlaklık ve solmazlık özelliğinde olup, aşağıda belirtilen orta ve ciddi korrozif etkilere dayanıklıdır;
- Nakliye sanayii 
- Köprüler ve stoklama tankları
- Elektrik santrallerinde
- Çelik, aluminyum, beton veya fiberglas gibi alt yapılarda kullanılması ( uygun bir şekilde astarlanmak kaydıyla)  tavsiye edilir.

 

TEKNİK BİLGİLER


Boya tipi :
:
Aliphatic veya aromatik modifiye polyester urethane

Renk:
:
Beyaz, Oksit kırmızı, oksit sarı, Siyah, Yeşil, Gri, Mavi, ve özel renklerde

Yoğunluk ( 20°C  de )
:
1.40±0,03  Kg/Lt.

Ambalaj
:
20,0 Kg lık set             Karışım oranı=A/B= 13,25/6,75  Kg 

Parlaklık:
:
Parlak.

Flash Point ( Alev alma noktası):
:
23 °C

Tiner
:
Spray için T-9 Tiner. Fırça rulo için T-17 tiner kullanılır.

Karışım Ömrü ( Pot Life )
:
25° C de 5 saat.

Raf ömrü
:
1 yıldan fazla, Serin ve kapalı bir yerde muhafaza ediniz.

Sıcaklığa direnci
:
121° C kuru

Induction time
:


Hacimce katı madde
:
% 55   Ağırlıkça %68

Teorik kaplama alanı
:
5 m²/lt. 100 mic. DFT ( Kuru Film Kalınlığı için)

Tavsiye edilen uygulama kalınlığı
:
Islak Film  200 mic.  Kuru Film : 100 mic.

Uygulama metodu
:
Havasız püskürtme, fırça veya rulo

Kuruma zamanı                                         

20° C  de.  100 mic DFT ( KFK -Kuru film kalınlığı ).



Dokunma kuruluğu                                                           2 saat.



Üzerine boya uygulama( Kendisini )                             6 saat. 
Tam Sertleşme                                                              7 Gün


UYGULAMA KILAVUZU


Yüzey hazırlığı

Boyanacak tüm yüzeyler  öncelikle , gresten, yağdan ve rutubetten  arındırılmış ve uygun bir astarla mesela  ( Beton alt yapı için  Emapox SF-H, Veya Emapol 361 Vernik, Emapol 200SK Vernik, Metal alt yapı için Ema İnorganik zinc 304 ) ile astarlanmış olmalıdır. Elde edilebilecek en iyi estetik görünüm için astar ve arakat düzgün uygulanmış ve hertürlü, akma, overspray ( kuru boya tozlarının yüzeye yapışması ) veya portakal kabuğu yüzey ( orange peel ) gibi hatalardan arındırılmış olmalıdır.

Karıştırma ve İnceltme

Emapol 200SK Finish iki ayrı kapta, kendi karışım oranlarındadır. İki komponentin tamamı birbiriyle karıştırılmalıdır. Önce ana malzeme mekanik bir karıştırıcı  ile homojen ve akışkan bir hale gelene kadar  iyice karıştırılmalıdır. Karıştırma için kullanılacak aletlerin rutubetsiz olmasına ve rutubetin boya karışımına karışmamasına dikkat edilmesi önemlidir. Ana malzeme homojen olana kadar  iyice karıştırıldıktan sonra, karıştırmaya bir yandan devam ederken, sertleştici yavaş yavaş ilave edilir. Sertleştirici katılması tamamlandıktan sonra yavaş karıştırmaya 15 dakika daha  devam edilir. Karışımın kullanım ömrü (Pot Life ) 25° C de 5 saat civarındadır. Yüksek çevre sıcaklığında bu süre azalır, düşük sıcaklıkta ise uzar.
Normal olarak Emapol 200SK nin  tinerle inceltilmesine gerek yoktur ve tercih edilmez,  tinerin fazlası uygulamayı ve uygulanmış boya filminin görünümünü kötü yönde etkiler . Ancak hava şartlarının çok zorlayıcı olduğu hallerde, az miktarda ( %5-10 veya daha az ) T-9  tineri ilave edilebilir. Az miktarda T-17 tiner ilavesi fırça ve rulo uygulamasını kolaylaştırır.  Tüm solvent ilaveleri , ana malzeme ile sertleştirici karıştırıldıktan sonra , karışıma yapılmalı ve boya  solvent ilavesinden sonra iyice karıştırılmalıdır. 

Uygulama

Havasız püskürtme uygulaması:
    - Graco Bulldog  minimum 30/1 oranlı havasız  boya  pompası tavsiye edilir .
    - Havasız püskürtme tabancası memesi çapı 0.015 " -0.019" arasında seçilmelidir, sıvı basıncı 155-160 Kg/cm²   olmalı.
    -  Sıvı-Boya hortumu iç çapı en azından 3/8" olmalı, uzunluğu ince ve kısa  kamçı hortum hariç 15 m. yi geçmemelidir. Daha uzun hortum için iç çapı daha büyük hortumlar seçilmelidir. Uzun ve küçük iç çaplı  boya hortumları, tabancanın ucundaki boya basıncını önemli ölçüde düşürür ve kötü püskürtme  izlerine sebep olur. ( Poor Spray pattern). Pompanın basınç oranını arttırmak gerekebilir.  Tüm alet ve ekipmanın kuru olduğundan emin olunmalıdır.
  Touch-Up ( Kısmi tamir ) çalışmasında, Emapol 200SK fırça ( iyi kalite kuru ve yeni fırça ) veya rulo ( Kısa tüğlü yeni rulo ) ile uygulanabilir. Gerekli ve homojen boya filmi kalınlığını elde etmek için dikkatli olunmalıdır. Islak yüzey üzerine veya kondensasyon ve sis oluşumu ihtimali olan , yüksek çevresel rutubetin tesbit edildiği hallerde uygulama yapılması tavsiye edilmez.

Emniyet kuralları



Gerekli emniyet kuralları ve uyarılar için MSDS malzeme Emniyet Bilgi Föyünü okuyunuz. Uyulması gereken asgari emniyet kuralları aşağıdadır.
Emapol un normal kullanım şartlarında sağlığa ciddi bir  kötü etkisi yoktur.
a.    Boyanın deri ve gözle teması engellenmelidir.(Eldiven, Koruyucu gözlük, yüz maskesi, ve sanayi kremi kullanılmalı )
b.    Eğer boya deri ile temas ederse, ılık su ve sabunla veya sanayi tipi temizleyici ile ile yıkanmalı. Eğer gözlere sıçrama olmuşsa en az 10 dakika su ile durulanmalı ve tibbi yardım temin edilmelidir.
c.    Malzeme solvent ihtiva ettiğinden, uygulama esnasında malzeme ve tüm bölge çıplak alevden uzak tutulmalı, hertürlü kıvılcım kaynağı  engellenmelidir.
d.     Uygulama bölgesinde iyi bir havalandırma temin edilmeli, uygulayıcılar yüz maskesi kullanmalıdırlar.         

Not



Bu teknik bültende verilen tüm bilgilerde, tecrübe, hammaddelerdeki gelişim ve araştırma geliştirme faaliyetlerinin bir sonucu olarak, zaman zaman değişiklik yapılabilir. İlave bilgi için lütfen bölgesel satış temsilciniz veya doğrudan Ema A.Ş. Istanbul ile irtibat kurunuz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder